Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBNews / FEB

Dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA van EY nieuwe hoogleraar Accountancy

16 april 2018
Nancy Kamp-Roelands
Nancy Kamp-Roelands

Dr. Nancy Kamp-Roelands van EY is vanaf 1 mei 2018 in dienst bij de vakgroep Accountancy van de Rijksuniversiteit Groningen. Nancy is registeraccountant en is gespecialiseerd in geïntegreerde verslaggeving en duurzaamheidsverslaggeving en de externe controle van deze vormen van verslaggeving. Zij beschikt over de unieke combinatie van ervaring met grote (multinationale) ondernemingen, (inter)nationale standaardisering (verslaggeving en controle), academisch onderzoek en een groot netwerk in organisaties op het gebied van duurzame groei en ondernemingen.

Kamp-Roelands is bijzonder hoogleraar Non-Financial Information, Integrated Reporting & Assurance.

Master en executive onderwijs
De nieuwe hoogleraar zal bijdragen aan de masteropleiding Accountancy & Controlling van de faculteit, met een focus op verslaggeving door ondernemingen in brede zin en de impact daarvan op de accountantscontrole. Zij zal ook bijdragen aan de Executive (Master) programma’s van de University of Groningen Business School, zoals de Executive Master of Accountancy en de executive course Environmental, Social & Governance (ESG) Assurance.

Kennis uit het werkveld
In samenwerking met haar collegae van de vakgroep Accountancy brengt Kamp-Roelands praktische kennis in vanuit het werkveld van mondiaal opererende ondernemingen en organisaties. Dit geeft verder vorm aan het opbouwen en onderhouden van een sterk netwerk met de grote accountantsorganisaties, niet-gouvernementele organisaties en standaard setters, teneinde relevant onderzoek te ondersteunen en doen uitvoeren. De specifieke focus op niet-financiële informatie past perfect in de inspanningen van de Faculteit en Universiteit om meer focus te leggen op de integratie van duurzaamheid in zowel onderwijs als onderzoek.

CV en functies
Professor Kamp-Roelands is executive director bij EY Climate Change and Sustainability Services in Nederland. Zij is sinds 2000 werkzaam bij EY. Van 2013-2016 is zij werkzaam geweest bij de International Federation of Accountants in New York als Deputy Director voor de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB). Zij is actief (geweest) voor onder meer de volgende relevante organisaties op het gebied van duurzaamheid en geïntegreerde verslaggeving, waarbij zij heeft bijgedragen aan diverse publicaties van deze organisaties.

  • FEE (European Accountants Federation) – Sustainability Working Party
  • NBA (Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) – Senior Onderzoeker
  • Ministerie van Economische Zaken – Voorzitter van de jury van de Transparantiebenchmark
  • IFAC ( International Federation of Accountants) – Sustainability Expert Advisory Panel
  • Prince of Wales Accounting for Sustainability – Executive board
  • Dutch Sustainable Growth Coalition – Secretary of the board
  • IIRC – Pilot program Integrated Reporting
  • AFM – Committee Reporting and Accountancy
  • UNCTAD-ISAR - Chair CR Indicators project
  • DASB – Secretary of the board


Voor meer informatie
Prof.dr. Dick de Waard, vakgroepvoorzitter Accountancy T +31 50 36 33768, E d.a.de.waard@rug.nl

Laatst gewijzigd:07 januari 2019 11:10
printView this page in: English

Meer nieuws