Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBOnderwijs / FEBToelating en aanmeldingToelatingsroute

Stap 1: Toelatingseisen

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt een geschikte opleiding in Economie of Bedrijfskunde gevonden. Nu wil je natuurlijk weten of je toelaatbaar bent in onze programma's.

Bacheloropleidingen

Vanaf het VWO:
Bij opleidingen van Economie en Bedrijfskunde is je wiskundeniveau van belang. Hieronder staat welk niveau aan wiskunde je op VWO-niveau moet hebben afgerond binnen de vier profielen (zie Onderwijs- en Examenregelingen, Bachelorprogramma's: toelating tot de opleidingen).

Bacheloropleiding Niveau van wiskunde
BSc Bedrijfskunde
BSc Economics and Business Economics
BSc International Business
Wiskunde A (of hoger)
BSc Econometrics and Operations Research Wiskunde B (of hoger)

De bachelor opleidingen Bedrijfskunde, Econometrics and Operations Research, International Business en Economics and Business economics hebben een matching.

Vanaf het HBO:
Als je met een afgeronde HBO-propedeuse toelating wilt, dan kan dat mits je voldoet aan de aanvullende wiskunde-eis. Indien je niet beschikt over wiskunde A of B op VWO-niveau, kun je de  wiskunde zomercursus en toelatingstoets doen die de faculteit aanbiedt.

Als je geen VWO of HBO diploma hebt en 21 jaar of ouder bent (toelating via het Colloquium Doctum), dan kun je deze zelfde wiskundetoets doen.

Masteropleidingen

Met een bachelordiploma van de RUG / FEB:
> Je vindt in paragraaf 'Toelating tot de opleidingen' van de Onderwijs- en Examenregelingen met welke diploma's je toelaatbaar bent. Wanneer je inderdaad rechtstreeks toelaatbaar bent, maar hierover toch nog vragen hebt, dan kun je die stellen bij de Student Support Desk.

Met een bachelordiploma van een andere universiteit:
> Je vindt in paragraaf 'Toelating tot de opleidingen' van de Onderwijs- en Examenregelingen met welke diploma's je toelaatbaar bent. Je dient na aanmelding in Studielink contact op te nemen met het Admissions Office en je CV en cijferlijst mee te sturen.

Met een HBO-diploma
Met een HBO-diploma krijg je toegang tot onze pre-Master programma's. Na succesvolle afronding van de pre-Master kun je doorgaan in de master.
> Lees alles over de pre-Master

Laatst gewijzigd:16 november 2017 09:18
printView this page in: English