Skip to ContentSkip to Navigation
FEB for BusinessOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

FEB for Business

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
FEB for Business

News

Noord-Nederlandse ondernemers omarmen disruptieve technologieën
Wanneer:12 juli 2018

Resultaten Noord-Nederlandse Innovatiemonitor 2018: Noord-Nederlandse ondernemers omarmen disruptieve technologieën. Download het Noord-Nederlandse Innovatiemonitor hoofdrapport 2018 >>

Technische groothandel Wasco krijgt customer experience training op eigen locatie
Wanneer:29 juni 2018

Wasco, een groothandel voor de installatiebranche, is begonnen aan een inhouse programma van de University of Groningen Business School om te werken aan de customer experience bij hun klanten. Wasco-klanten worden steeds veeleisender en concurrenten uit het speelveld blijven innoveren. Onderscheidend vermogen is essentieel in deze competitieve markt. "We willen CX echt in ons DNA krijgen; van management tot op de vloer en andersom", zegt Jan Bijnen, directeur inkoop & marketing bij Wasco, in een eerste reactie.

UGBS certificaat voor medewerkers Heuver Banden: "Interactieve training over pricing sloot helemaal aan bij onze wensen"
Wanneer:12 juni 2018

Heuver Banden heeft de UGBS incompany training "Pricing" afgesloten met de uitreiking van certificaten van de University of Groningen Business School. Afgestemd op de eigen organisatie kregen de sales- en marketingmedewerkers van Heuver praktische handvatten om hun prijsbeleid te versterken, De training werd gegeven door Drs. Jos Fleischeuer, Universitair Docent Business Marketing aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

University of Groningen Business School en In the LEAD lanceren Top-HR Leiderschapsprogramma
Wanneer:18 mei 2018

De University of Groningen Business School (UGBS) en het expertisecentrum In the LEAD van de Rijksuniversiteit Groningen lanceren een nieuw executive programma, gericht op HR-directeuren en senior HR-managers. Dit Top-HR Leiderschapsprogramma biedt hen de mogelijkheid om zich in zes dagen verder te ontwikkelen in hun strategische partnerrol, met als doel om een nog sterkere bijdrage te leveren op strategisch niveau en de effectiviteit van leiderschap in organisaties te vergroten. Het unieke programma met een combinatie van bekende topsprekers uit wetenschap én praktijk gaat van start op 22 november 2018 in Leuvenum.

NVAO-accreditatie voor Executive MBA, University of Groningen Business School
Wanneer:17 mei 2018

De Executive MBA van de University of Groningen Business School (UGBS) heeft zojuist het goede nieuws ontvangen dat de opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

NVAO-accreditatie voor de Executive Master of M&A and Valuation, University of Groningen Business School
Wanneer:17 mei 2018

De Executive Master of M&A and Valuation van de University of Groningen Business School (UGBS) heeft zojuist het goede nieuws ontvangen dat de opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Executive masters and programmes University of Groningen Business School open for application!
Wanneer:26 april 2018

Executive masters and programmes University of Groningen Business School open for application

Two new round tables at 41st International IAEE Energy conference from 10-13 June 2018 in Groningen
Wanneer:26 april 2018

The round tables on the impact of climate policies on international competitiveness and Sector coupling – clean energy opportunities and challenges during the 41st International IAEE Energy conference from 10-13 June 2018 in Groningen. Learn more about the round tables and register for the Energy conference!

Other round tables at 41st International IAEE Energy conference
Wanneer:19 april 2018

Round table discussions at the 41st IAEE Conference: Alternatives for Fossil Fuels and Energy Transition: Role of Local Governments. Register now for the conference and learn more about all the six round tables during the 41st International IAEE Energy conference in Groningen, the Netherlands .

Dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA van EY nieuwe hoogleraar Accountancy
Wanneer:16 april 2018

Kamp-Roelands beschikt over de unieke combinatie van ervaring met grote (multinationale) ondernemingen, (inter)nationale standaardisering (verslaggeving en controle), academisch onderzoek en een groot netwerk in organisaties op het gebied van duurzame groei en ondernemingen.

Two new round tables at 41st International IAEE Energy conference
Wanneer:12 april 2018

The round tables during the 41st International IAEE Energy conference offer a unique opportunity for academics, policy makers, consultants and representatives from energy business to meet and discuss various relevant energy related topics. Lees meer over de round tables ‘Disruptive Challenges for the Energy Industry’ and ‘Market Design of Electricity Markets: Flexibility’.
Register for the IAEE Energy conference from 10-13 June 2018 in Groningen!

Groningse familiebedrijven onderschatten duur en emotionele impact van overdracht
Wanneer:09 april 2018

Op maandag 9 april vindt de eindpresentatie van de tweede Groei Carrousel plaats in de Statenzaal van het Provinciehuis in Assen. De Groei Carrousel biedt ondernemers uit het Noorden de gelegenheid om samen te werken met jonge talenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde Groningen om groeimogelijkheden voor hun organisaties te bekijken. Bent u ondernemer en geinteresseerd om inspiratie op te doen? Meld u dan aan.

Six round tables at 41st International IAEE Energy conference
Wanneer:09 april 2018

The round tables and plenary sessions during the 41st International IAEE Energy conference offer a unique opportunity for academics, policy makers, consultants and representatives from energy business to meet and discuss various relevant energy related topics. Register now!

Eindpresentatie 2de editie Drentse Groei Carrousel | 9 april
Wanneer:03 april 2018

Op maandag 9 april vindt de eindpresentatie van de tweede Groei Carrousel plaats in de Statenzaal van het Provinciehuis in Assen. De Groei Carrousel biedt ondernemers uit het Noorden de gelegenheid om samen te werken met jonge talenten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde Groningen om groeimogelijkheden voor hun organisaties te bekijken. Bent u ondernemer en geinteresseerd om inspiratie op te doen? Meld u dan aan.

Thought Leadership conferentie in Groningen
Wanneer:23 maart 2018

Thought Leadership conferentie over Digital Business Models in Groningen. Meer lezen over de eerste internationale Thought Leadership conferentie over Digital Business Models >>

Start nieuwe ronde Noord-Nederlandse Innovatiemonitor
Wanneer:15 maart 2018

In maart 2018 wordt de Noord-Nederlandse Innovatiemonitor voor de vierde keer uitgevoerd. Het expertisecentrum Vinci van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) brengen jaarlijks de innovatieactiviteiten, -investeringen en -prestaties van het noordelijke mkb in kaart.

GDBC in de startblokken
Wanneer:15 maart 2018

Het Groningen Digital Business Centre (GDBC) organiseert haar opening. Komt u ook de opening samen met ons te vieren? Meld u direct aan en kom in contact met de top van de noordelijke online ondernemers en deskundigen op het gebied van Digital Business!

University of Groningen Business School lanceert nieuwe leergang Environmental, Social & Governance (ESG) Assurance
Wanneer:06 maart 2018

De University of Groningen Business School (UGBS) lanceert de leergang Environmental, Social & Governance (ESG) Assurance. Binnen deze leergang krijgen (assistent) accountants en specialisten (niet-accountants) de mogelijkheid om hun kennis op het gebied van controle van niet-financiële informatie van ondernemingen te vergroten, met als doel om hun controletechnieken te verbeteren.

Business Meets University: events om samen aan succes te werken
Wanneer:15 februari 2018

Meermaals per jaar organiseren we events voor bedrijven en ondernemers om ervaringen en kennis uit te wisselen en om samen te werken aan business cases. Met ervaren professionals en docenten en met jonge talenten die een fris perspectief bieden. Dit leidt tot een inspirerende dynamiek en een snelkoker van nieuwe ideeën voor groeiende organisaties.

Supermarktklanten opgelet: tijdens boodschappen doen varieert onze prijsgevoeligheid
Wanneer:05 februari 2018

Het moment waarop een klant in de supermarkt een aanbieding onder ogen krijgt, beïnvloedt de kans dat hij op het aanbod ingaat. Onze prijsgevoeligheid varieert namelijk gedurende de rondgang langs de schappen, concludeert Koert van Ittersum, hoogleraar marketing en consumentenwelzijn aan de Rijksuniversiteit Groningen. ‘Voor reguliere supermarktklanten is de prijsgevoeligheid het laagst aan het begin en aan het einde van het boodschappen doen, en het hoogst in het midden van de zogenoemde shopping trip. Dat is voor consumenten belangrijk om te weten, want zij staan op die momenten van lage prijsgevoeligheid dus het meest open voor duurdere aankopen’, zegt Van Ittersum.

University of Groningen Business School en Altuïtion lanceren nieuwe opleiding Customer Experience Management
Wanneer:11 december 2017

Een optimale klantbeleving als uitgangspunt voor je organisatie

Verhoef en Alsem winnen prijs voor beste Marketing boek en beste Marketing studieboek van Nederland
Wanneer:08 december 2016

De winnaar van de Marketing Literatuurprijs 2016 van het Platform Innovatie in Marketing (PIM) is het boek “ Creating Value with Big Data Analytics” van FEB professor Peter Verhoef. Daarnaast gaat de prijs voor het beste Marketing Studieboek 2016 naar het boek “Merkpositionering”, van dr. Karel Jan Alsem van de vakgroep Marketing.

‘Zuinige superinnovatoren’ vertrouwen op ervaring en vakmanschap
Wanneer:12 oktober 2016

In Noord-Nederland bestaat een opvallende groep mkb-bedrijven die met zeer beperkte investeringen bijzonder innovatief is. Dat concludeert prof.dr. Dries Faems, hoogleraar Innovatie en Organisatie, in een deelrapport van de Noord-Nederlandse Innovatiemonitor. Hij constateert dat 22% van de onderzochte bedrijven een opmerkelijk patroon vertoont: zij boeken met weinig of geen investeringen in onderzoek en ontwikkeling (O&O) toch uitmuntende innovatieresultaten. Faems noemt deze ‘nieuwe soort’ in het innovatielandschap ‘de zuinige superinnovatoren’.

Bedrijfscultuur financiële sector zet niet aan tot onethisch gedrag
Wanneer:18 november 2015

Econoom dr. Andre van Hoorn ontdekte dat de normen en waarden van financieel experts helemaal niet anders zijn dan die van het algemene publiek. Bovendien blijken personen die meer egoïstisch dan altruïstisch zijn, allesbehalve meer succesvol in de sector. De politiek dient daarom volgens Van Hoorn de oplossing zelf ter hand te nemen, via regelgeving.

FEB alumnus hoogste ambtenaar in Europa: Alexander Italianer nieuwe Secretaris Generaal Europese Commissie
Wanneer:10 september 2015

Alexander Italianer, die zijn universitaire opleiding econometrie en vervolgens zijn PhD voltooide aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, is sinds 1 september de nieuwe Secretaris Generaal van de Europese Commissie als opvolger van Catherine Day. Hij staat daarmee aan het hoofd van de 30.000 Europese ambtenaren.