Skip to ContentSkip to Navigation
FEB for BusinessOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

FEB for Business

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
FEB for Business

News

University of Groningen Business School en Altuïtion lanceren nieuwe opleiding Customer Experience Management
Wanneer:11 december 2017

Een optimale klantbeleving als uitgangspunt voor je organisatie

Een decennium praktische en wetenschappelijke klantinzichten: RUGCIC viert tienjarig bestaan
Wanneer:28 november 2017

Het Customer Insights Center van de Rijksuniversiteit Groningen (RUGCIC) bestaat tien jaar en viert dat op 30 november met een lustrumseminar rond wetenschappelijke doorbraken en de nieuwste praktische klantinzichten van onder meer NS, Wehkamp, Achmea en KLM.

RUG en Noordelijke Online Ondernemers lanceren Groningen Digital Business Centre
Wanneer:25 november 2017

De Rijksuniversiteit Groningen en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO) slaan de handen ineen om de bloeiende digitale sector in Noord-Nederland uit te bouwen en te versterken. Samen lanceren zij het Groningen Digital Business Centre (GDBC), een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen. Een belangrijke doelstelling is het opleiden van jong talent op het gebied van digital business en big data om tegemoet te komen aan de dringende vraag vanuit de sector naar academisch geschoolde professionals.

Noordelijk MKB wil creativiteit in bedrijf stimuleren
Wanneer:23 november 2017

Heeft u als ondernemer, bedrijf of organisatie een vraagstuk? Of wilt u zich laten inspireren door de volgende generatie professionals? Meldt u zich dan aan voor: Business Meets University: Creating Success in the North op donderdag 16 november 2017.

Creating Success in the North: event voor MKB & ondernemers | 16 november
Wanneer:13 september 2017

Heeft u als ondernemer, bedrijf of organisatie een vraagstuk? Of wilt u zich laten inspireren door de volgende generatie professionals? Meldt u zich dan aan voor: Business Meets University: Creating Success in the North op donderdag 16 november 2017.

Video: Terugblik op Healthwise Voorjaarssymposium
Wanneer:29 juni 2017

Hoe houden we medicijnkosten beheersbaar? Onder anderen Wouter Bos, Marja Pronk en Bart Benraad gaven op 31 mei hun visie tijdens het voorjaarssymposium van Healthwise en het UMCG. Zij zetten een eerste stap richting een oplossing voor de stijgende medicijnuitgaven in ons land.

20 June: Innovation Management Day
Wanneer:13 juni 2017

On the 20th of June, Thijs Broekhuizen, Associate Professor in Innovation Management & Strategy, organises an Innovation Day for the construction and infrastructure industry, in collaboration with Bouwend NL, the three Northern Provinces and NL Engineers.

Prof. Pieter Jansen benoemd tot hoofd Wetenschappelijk Bureau Flynth Adviseurs en Accountants
Wanneer:02 juni 2017

Prof.dr. Pieter Jansen is benoemd tot hoofd van het Wetenschappelijk Bureau van accountants- en adviesorganisatie Flynth Adviseurs en Accountants. Jansen blijft verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG als hoogleraar Controlling en opleidingsdirecteur van de Executive Master in Finance & Control.

Mkb kan verder van huis meer verdienen
Wanneer:10 mei 2017

Hoe meer mkb-bedrijven exporteren, hoe hoger hun winstmarge. Het positieve effect is het sterkst bij ondernemingen die buiten Europa actief zijn. Dat concludeert Dries Faems, hoogleraar Innovatie & Organisatie aan de Rijksuniversiteit Groningen. ‘Hoe verder van huis, hoe groter de verdiensten.’

Seminar: emission trading and energy transition | 12 May 2017
Wanneer:20 april 2017

Hoe effectief is het om zowel energietransitie als emissiehandel naast elkaar in te zetten? Tijdens het seminar 'emissiehandel en energietransitie' op 12 mei in Den Haag wordt hierover gesproken en gediscussieerd.

Datamarketing met behoud van klantprivacy
Wanneer:05 april 2017

De mogelijkheden om klantdata te gebruiken voor marketingdoeleinden staan onder druk. Promovendus Niels Holtrop ontwikkelde een nieuw model dat de klantprivacy beschermt en tegelijkertijd de marketingkansen voor bedrijven overeind houdt.  

Provincie Groningen accordeert subsidieregeling voor FEB Student Consultancy
Wanneer:17 maart 2017

Groningen, 15 maart 2017 - Het Student Consultancy project van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde is sinds vorige week officieel geaccrediteerd door de Provincie Groningen, na een besluit hiertoe van Gedeputeerde Staten. Zie Dit maakt het voor organisaties in het Noorden nog aantrekkelijker om de diensten van onze studenten gebruik te maken.

Terugblik kick-off HeadsUP
Wanneer:23 december 2016

Wij blikken terug op een bevlogen kick-off, met kritische discussies en een vruchtbaar vooruitzicht.

Top 3 of “The 200 most influential people in the Netherlands” are all graduates of FEB
Wanneer:19 december 2016

Hans Wijers, Paul Polman and Klaas Knot are ranked 1, 2 and 3 in the annual Top 200 of most influential people, published by De Volkskrant this weekend. All three are alumni of the Faculty of Economics and Business at the University of Groningen.

Stagnerende wereldhandel deels veroorzaakt door afnemende fragmentatie productieketens
Wanneer:25 november 2016

De globalisering is op haar retour, toont nieuw onderzoek van de RUG-economen Marcel Timmer, Bart Los, Gaaitzen de Vries en hun collega Robert Stehrer. In een net gepubliceerde studie bieden zij inzicht in de oorzaken van de malaise in de wereldhandel. De onderzoekers concluderen dat er sinds 2011 een eind is gekomen aan de internationale fragmentatie van productieketens. Zij presenteerden hun resultaten onlangs aan het Internationaal Monetair Fonds.

Video: Maddison Lecture by Daron Acemoglu on ‘The Race of Man Against Machine’
Wanneer:16 november 2016

As ever more jobs previously done by humans are performed by robotics and artificial intelligence, what will the effect be on the labour market? Acemoglu, a professor economics at MIT and author of Why Nations Fail, addressed the issue in the light of his research into the effect of automation.

Heerlen krijgt meest van rijksoverheid, Bloemendaal het minst
Wanneer:09 november 2016

Heerlen ontvangt per inwoner €3.499 aan rijksuitkeringen. Dat is ruim 77 procent boven het landelijke gemiddelde van €1.974. Bloemendaal, Midden-Delfland en Blaricum ontvangen minder dan €1.000 per inwoner. Dat blijkt uit onderzoek van het Centrum voor Onderzoek naar de Economie van Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen. COELO maakt vandaag via internet de bedragen per gemeente inzichtelijk.

Directeur Peter Verhoef: “Opzet University of Groningen Business School logische stap"
Wanneer:06 september 2016

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde biedt al langer post- graduate onderwijs. “Die kern is goed en willen we zeker behouden," aldus Verhoef, "Maar het aanbod is nu nog behoorlijk gefragmenteerd en er ontbreekt een centrale noemer. UGBS moet hét gezicht worden van het executive onderwijs van onze faculteit.”

Iris Vis benoemd tot Dean of Industry Relations
Wanneer:05 september 2016

Prof.dr. Iris Vis is per 1 september benoemd tot Dean of Industry Relations aan de Rijksuniversiteit Groningen. Met de aanstelling van Vis, tevens hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, wil de RUG de bestaande samenwerking met de industrie verder versterken en uitbouwen.

Register for our free online course: Decision-Making in a Complex and Uncertain World | Start 5 September
Wanneer:18 augustus 2016

Register now for the new, updated, run of this successful MOOC by the University of Groningen. This course will teach you the first principles of complexity, uncertainty and how to make decisions in a complex world.

Noord-Nederlandse innovatie komt vaak uit onverwachte hoek
Wanneer:29 juni 2016

Naast de usual suspects zoals grote technologiebedrijven en kleine hightech start-ups zijn er in Noord-Nederland ook andere bedrijven in onverwachte sectoren die excelleren in innovatie. Dat leert onderzoek van de RUG in samenwerking met het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Op zoek naar innovatieve oplossingen door jonge talenten? Stuur uw case in voor de MKB Business Challenge!
Wanneer:19 mei 2016

Heeft u een vraagstuk waarvoor u de input van onze jonge talenten goed kunt gebruiken? Meld u aan voor de MKB Business Challenge. Studenten van de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool Groningen gaan dan aan de slag met uw vraagstuk en presenteren hun oplossing op de Dag van de Innovatie van de Kamer van Koophandel op 29 september.

Laurens Sloot in Nieuwsuur: ‘Online marktaandeel supermarkten groeit 20 tot 30 procent per jaar’
Wanneer:06 april 2016

De komende tien jaar verdwijnen er tweehonderd tot vierhonderd middelgrote supermarkten. Volgens retaildeskundigen komt dit doordat honderdduizenden Nederlanders via internet hun boodschappen gaan doen. ‘Op dit moment is het online marktaandeel van de supermarkten ongeveer 1 procent van alle boodschappen, maar het groeit wel heel snel.’ Dat zegt Laurens Sloot, hoogleraar retail-marketing, in de Nieuwsuur-uitzending Honderden supermarkten weg door online boodschappen.

Succesvolle bijeenkomst Samen Innoveren & Verbeteren: studenten adviseren mkb [video]
Wanneer:29 september 2015

Op de bijeenkomst van de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen gaven studenten advies over business cases van het mkb en de bezoekers werden bijgepraat over een nieuw te vormen innovatieplatform en de innovatiekracht van Noord-Nederland.

FEB alumnus hoogste ambtenaar in Europa: Alexander Italianer nieuwe Secretaris Generaal Europese Commissie
Wanneer:10 september 2015

Alexander Italianer, die zijn universitaire opleiding econometrie en vervolgens zijn PhD voltooide aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, is sinds 1 september de nieuwe Secretaris Generaal van de Europese Commissie als opvolger van Catherine Day. Hij staat daarmee aan het hoofd van de 30.000 Europese ambtenaren.