EducationScholierenacademieStudentsActivities

Junior Honours College Summer school

2 t/m 5 juli 2019

Zien we jou bij de Junior Honours College Summer school? Tijdens deze week maak je kennis met de universiteit en je verbreedt en ontwikkelt je vaardigheden. Zo bezoek je onder andere de intensive care van het UMCG en de Universiteitsbibliotheek. Maar ook vakgebieden als rechten, geschiedenis en wiskunde komen aan bod.

Het programma geeft een voorproefje op het RUG Honours College. Het RUG Honours College biedt de meest gemotiveerde studenten van de RUG naast hun studie een programma dat gericht is op verdieping, verbreding en de ontwikkeling van (persoonlijke en wetenschappelijke) vaardigheden. In de JHC Summer school is er met name aandacht voor verbreding en ontwikkeling van vaardigheden. Dit jaar duurt het JHC van 2 tot 5 juli.

Aan het programma wordt nog gewerkt. Er komt zo snel mogelijk meer informatie.

Dinsdag Introductie programma - Who's who in academia? - Rondleiding door de Universiteitsbibliotheek: speciale collecties - college - bezoek aan het Universiteitsmuseum - met z'n allen uit eten
Woensdag Intensive Care in het UMCG - college Janka Stoker en Harry Garretsen: leiderschap (economie/psychologie) - Sport en wetenschap: Sanne te Wierike en Sigrid Olthof
Donderdag College Merel Keijzer: taalwetenschap - college Marietta Messmer: American studies - college Stijn Arnoldusen: archeologie- college Hanny Elzinga: rechten
Vrijdag University College Groningen: An interdisciplinary view on climate change - presentaties - afsluiting

Voor wie?

De JHC Summer school is bedoeld voor vwo-scholieren uit klas 5 en 6 die breed geïnteresseerd en zeer gemotiveerd zijn.

Interesse?

De inschrijvingen zijn nog niet geopend. Houd onze website in de gaten voor meer informatie!

Ben je geïnteresseerd in de Junior Honours Collge Summer school? Je kunt je tot 19 juni inschrijven voor de JHC Summer school. Hierbij lever je op creatieve manier iets in, waar je motivatie uit blijkt. Je kunt denken aan een brief, maar denk ook aan een filmpje of een moodboard.

Op vrijdag 21 juni krijg je te horen of je bent toegelaten.

Laatst gewijzigd:13 maart 2019 10:39