Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsScholierenacademieBasisscholenOp school

Junior MOOC

Digilessen Onderzoekscyclus thema 'Duurzaamheid'

Wat is wetenschap, en wat doet een wetenschapper nu eigenlijk? In een interactieve online lessenseries over duurzaamheid, komt elke week een andere wetenschapper aan het woord die je meeneemt in zijn of haar onderzoek. Je krijgt een kijkje achter de schermen en ontdekt welke stappen een wetenschapper allemaal zet om een antwoord te krijgen op zijn of haar prangende onderzoeksvraag. In deze digilessen leren de leerlingen op interactieve manier de verschillende stappen van de empirische cyclus kennen, herkennen en toe te passen.

De digilessen zijn geschikt voor alle basisschoolkinderen van groep 7 en 8 en zijn bedoeld om kinderen te laten kennis maken met wetenschap om hen heen. Als leerkracht krijg je niet alleen toegang tot de digilessen maar ook tot het bijbehorende lesmateriaal. Op woensdagmiddag 13 maart organiseren we een startbijeenkomst. Tijdens de middag maak je kennis met de junior MOOC, krijg je handvatten om de MOOC in te zetten in je les en ontvang je een aantal bonusmaterialen.

De lessen starten op 1 april 2019. Je kunt je klas nu inschrijven!

Programma junior MOOC Duurzaamheid

Week 1 - Start 1 april 2019

Inleiding ‘Duurzaamheid’

Week 2 - 8 april 2019

Archeobotanie, Merit Hondelink

Week 3 - 15 april 2019

Sociale marketing, Jan Willem Bolderdijk

Meivakantie

Week 4 - 6 mei 2019

Dierecologie, Irene Tieleman

Week 5 - 13 mei 2019

Afsluiting, eigen onderzoek

Ben je geïnteresseerd in de MOOC waarin de vraag: ‘wat is wetenschap?’ centraal staat? Op deze pagina kun je alles terugvinden over de MOOC die van 2016 tot en met 2018 liep.

Laatst gewijzigd:08 maart 2019 10:11