Skip to ContentSkip to Navigation
Education PhD programmes During your PhD studies Training programme for PhD students

Opleidingsprogramma voor promovendi

Het programma voor promovendi biedt ontwikkeling van skills aan op de volgende gebieden:

Onderzoeksvaardigheden en -training

Het hoofddoel van je tijd als promovendus in Groningen zal het ontwikkelen en uitvoeren van je eigen onderzoeksprogramma zijn, dat leidt tot het indienen en verdedigen van je proefschrift. Iedere promovendus werkt samen met zijn of haar supervisor(s) en de Graduate School van de faculteit om de inhoud voor het proefschrift te ontwikkelen, en ook het indivuduele onderzoeks- en opleidingsprogramma. Het opleidingsprogramma voor promoendi omvat meestan 30 ECTS credits (1 credit staat voor 28 uren studie). De inhoud van je opleidingsprogramma wordt omschreven in je geschreven Training and Supervision Plan (TSP). Nadere informatie over je opleidingsprogramma kun je bespreken met je supervisor(s) en de Graduate School van jouw faculteit.

Career Perspectives Serie - Overdraagbare vaardigheden en de arbeidsmarkt

Nadat je aan alle eisen van je promotie hebt voldaan, zul je je loopbaan vervolgen als gepromoveerde. Dat kan in een academische setting zijn, of buiten de academische onderzoeksomgeving. Ongeacht wat voor loopbaan je nastreeft, bieden wij je verschillende cursussen en workshops aan binnen onze Career Perspectives Serie die je kunt volgen tijdens je onderzoek om je te helpen je voor te bereiden op je loopbaan na je promotie. Aanvullende onderwerpspecifieke trainingen op het gebied van loopbaanontwikkeling en arbeidsmarkttraining worden aangeboden door de Graduate Schools van de faculteiten.

PhD Support

Heb je extra ondersteuning nodig om je promotie in goede banen te kunnen leiden? Naast onderzoek en opleiding bieden wij ook diverse ondersteunende diensten voor promovendi, zoals mentoring, coaching, en hulp bij het vinden van werk-privé balans. Op de PhD Support website kun je meer informatie hierover vinden.

Aanvullende trainingsmogelijkheden

Naast de Groningen Graduate School and the individuele Graduate Schools van de faculteiten, zijn er nog andere organisaties binnen de universiteit die cursussen aanbieden voor promovendi, zoals:

  • National Research Schools
  • The Donald Smits Centre for Information Technology (CIT)
  • The University Language Centre
  • HR-Experts
  • Educational Support and Innovation (ESI)
  • GOPHER: The Groningen Organisation for PhD Education and Recreation

Corporate Academy

Op de Corporate Academy website vind je een lijst met alle cursussen die de Rijksuniversiteit Groningen aanbiedt.

Laatst gewijzigd:28 mei 2020 11:04
printView this page in: English