Skip to ContentSkip to Navigation
Corporate AcademyOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Corporate Academy

Corporate Academy

Discovering the Dutch

Duur: 10 contacturen in 5 weken.
Studiebelasting: 2 lesuren en 2 uur zelfstudie per week.
Bedoeld voor: Mensen die voor een zakelijk of studieverblijf in Nederland zijn.


'Mijn verblijf (in Nederland) was geweldig, leerzaam, frustrerend, actief, teleurstellend, opzienbarend, cultureel, prachtig en echt."

- Benny Lewis, Ierse polyglot (FI3M)


Hoe kunnen we effectiever studeren, lesgeven en werken met Nederlanders? Ondanks de zogenaamd makkelijke en tolerante houding van Nederlanders vinden buitenstaanders ze ook een volk van verwarrende en soms frustrerende paradoxen: hoe valt hun directheid bijvoorbeeld te rijmen met hun gevoel van privacy, en hun trage besluitvormingsprocessen met "afspraak is afspraak"? Ontdek de onderliggende redenen waarom Nederlanders denken, leren, handelen en met elkaar omgaan zoals ze doen. Tegelijkertijd verwerft u een diepgaandere kennis van uw eigen cultuur.

Uw ervaringen vormen de basis voor deze sessie. Diepgaande discussies over zaken die u het meest aan het hart gaan helpen u bij het ontdekken van kernwaarden van Nederlanders. Aan de hand van casestudies over lastige situaties in verschillende soorten relaties en organisaties krijgt u steeds meer inzicht in de omgangsvormen van de Nederlanders. De presentaties bieden u een kernachtig en gestructureerd overzicht van de meest relevante begrippen over Nederlandse cultuur, afkomstig uit onderzoek door cultuurinsiders en deskundigen op het gebied van interculturele communicatie.

Rooster

Periode Dag Tijd Inschrijving
Meld u aan voor de Talencentrumnieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons cursusaanbod en onze diensten.

Tarieven

Cursus (duur) Studententarief Kortingstarief Voltarief
Discovering the Dutch (10 uur) 62,50 op aanvraag op aanvraag
Extra online account Cultural Detective: € 35,- (voor één maand).

Minimum- en maximumaantal cursisten

Het minimumaantal deelnemers per groep is 16, het maximumaantal 24. Zodra een groep vol is, plaatsen wij u op de wachtlijst voor een nieuwe groep. Inschrijving gebeurt op basis van 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt', op voorwaarde dat u tot de doelgroep behoort.

Alternatieven

  • De cursus is tevens beschikbaar als intensieve cursus van een week in de zomer of winter.
  • Ook kan de cursus gevolgd worden als een serie individuele coachingsessies.

Over het gebruik van Cultural Detective in de cursus

Cultural Detective is een tool waarmee u uw interculturele competentie ontwikkelt én cultuurverschillen ontdekt. Door de procesmatige aard kunt u de tool op elk moment gebruiken en uw competentie blijven verbeteren. Belangrijker nog, de tool helpt stereotypering te voorkomen en stimuleert een zinvolle dialoog.

Een Cultural Detective-account kost € 35,- per maand.

Instructietaal               

De instructietaal tijdens de cursussen is Engels.

Cursusmateriaal

Nog onbekend.

Nestor

Daarnaast maakt u gebruik van online lesmateriaal in Nestor, de digitale leeromgeving van de Rijksuniversiteit Groningen.

Trainingen op aanvraag/op maat

Standaardcursussen voor studenten, docenten, personeel en voor andere professionals met open inschrijving worden over het algemeen één keer per semester ingepland. Voor deze cursussen kunt u zich online inschrijven.

Wij kunnen ook op basis van uw wensen een nieuwe cursus ontwikkelen of we kunnen een bestaande cursus aan uw situatie aanpassen. Cursussen interculturele competentie op maat kunnen een-op-een worden gegeven, in kleine groepen of grote organisaties. Ze kunnen worden gegeven in de vorm van presentaties, korte workshops, langere trainingen of competentie-ontwikkelingstrajecten. Meer informatie en een training aanvragen

Laatst gewijzigd:03 oktober 2018 12:22
printView this page in: English