Skip to ContentSkip to Navigation
Corporate AcademyOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Corporate Academy

Corporate Academy

ChiRunning (6x) en ChiWalking (4x)

Wat is ChiRunning?

De kracht en energie van hardlopen wordt gecombineerd met de innerlijke focus en soepelheid van Tai Chi. ChiRunning belast de beenspieren veel minder zwaar dan 'normaal' hardlopen en geeft dus minder kans op blessures. Het uitgangspunt van ChiRunning is dat krachttraining en krachtontwikkeling van de beenspieren voor de meeste lopers overbodig wordt door het verbeteren van de looptechniek. Degenen die lange afstanden lopen, hoeven hun spieren veel minder aan te spreken dan feitelijk vaak gebeurt.

De cursus ChiRunning voor beginners (6 keer) is bedoeld voor RUG-medewerkers en is voor iedereen haalbaar. Je hoeft geen voorkennis te hebben van Tai Chi en hardloopervaring is geen voorwaarde. Geduld en toewijding zijn de belangrijkste benodigdheden. De voertaal is Nederlands.

Wat is ChiWalking

Chiwalking is eigenlijk niks anders dan Chirunning, alleen dan niet hardlopend. De focus ligt op technisch goed wandelen met als doel blessures te vermijden.
Je leert de basishouding en ontspanning tijdens het wandelen en vanuit Chiwalking kun je ook heel geleidelijk overgaan in Chirunning.
Het vult elkaar eigenlijk aan en is voor beginnende( evt. te zware mensen) een goede manier om te starten met bewegen.

BALANS biedt een cursus Chiwalking aan van 4x. Deze cursus heeft ook toegevoegde waarde voor mensen die af en toe een flink eind wandelen: je wordt je bewust van hoe je wandelt en hoe je daarin zo min mogelijk impact hebt en energie bespaart. Ontspanning in houding is niet minder belangrijk bij wandelen dan bij hardlopen.

Testimonials

Hier leest u een interview met een van de deelnemers.

Wanneer en waar

Wat Waar Wanneer Tijd
ChiWalking (4x) Atletiekbaan (achter) Sportcentrum, Blauwborgje 18 en 25 april, 9 en 16 mei 16:30 -18:30
ChiRunning beginners (6x) Atletiekbaan (achter) Sportcentrum, Blauwborgje 11, 18 en 25 april, 9, 16 en 23 mei 17:30 -18:30

Materiaal

ChiRunning: Sportkleding, hardloopschoenen en eventueel een flesje water of bidon.

ChiWalking: Gemakkelijke kleding, geen 'stuggge' wandel- of bergschoenen maar flexibele schoenen waarin je voeten kunnen doen wat ze willen en die contact met de grond geven.

Omkleden kan bij het Sportcentrum.

Kosten

ChiRunning €30,-

ChiWalking €20,-.

Nadere informatie

Over de docent ChiRunning, Henny Brouwer, kunt u meer te weten komen op www.bvlopen.nl

Voor meer informatie over ChiRunning in Nederland, zie www.chirunning.nl .

Lees meer over rennen (blootsvoets) en ChiRunning in de column van Diederik van Hoogstraten 'U bent een super duurloper' (http://www.prorun.nl/columns/u-bent-een-superduurloper-serieus) en in het artikel van Harvard professor Daniel Lieberman in de NY Times (Engels) Born, and Evolved, to Run.

Laatst gewijzigd:12 juni 2018 11:40
printView this page in: English