Skip to ContentSkip to Navigation
Corporate Academy
Corporate Academy

Advies- en beleidsnota's schrijven

Banner

Schrijf je regelmatig beleidsstukken? In deze maatwerktraining van het Talencentrum Rijksuniversiteit Groningen leer je de juiste toon en vorm te vinden voor de inhoud die je wilt beschrijven. Hierbij ontwikkel je jouw schrijfvaardigheden om helder te formuleren. Wij zorgen ervoor dat de inhoud nauw aansluit bij jouw persoonlijke leerdoelen, en stemmen de cursus hierop af.   

Bij het Talencentrum bieden we verschillende maatwerktrainingen aan, welke we een-op-een, in kleine groepjes of aan hele organisaties geven. Na een vrijblijvend intakegesprek zorgen wij voor een gerichte invulling van de cursus. We ontwikkelen de training in overleg met jou aan de hand van onze vele mogelijkheden en expertises!.

Voor wie is de cursus bedoeld? 

Deze cursus is zeer geschikt voor (beleids)adviseurs en beleidsmedewerkers. Iedereen die betrokken is bij beleidsprocessen is welkom om deel te nemen aan de cursus. 

Intakegesprek
Een maatwerktraining ontwikkelen we samen met jou in overleg. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek brengen we je vraag zorgvuldig in kaart. Plan een gratis intakegesprek. 

Wat leer je tijdens de cursus?

Bij de cursus scherp je jouw schrijfvaardigheden aan. Je leert teksten goed te structureren en helder te formuleren, op een krachtige manier zonder ingewikkelde vaktaal. Daarnaast krijg je inzicht in hoe de verschillende fases van het beleidsproces van invloed zijn op de kwaliteit van jouw teksten. 

Wat kun je aan zelfstudie verwachten?

Er is geen zelfstudie vereist bij het volgen van deze cursus. Op verzoek kun je wel teksten aanleveren bij de docent voor feedback. 

Wat kun je na de cursus?

  • Teksten afstemmen op de doelgroep en opdrachtgever
  • Strategisch schrijven
  • Heldere zinnen formuleren
  • Structuur geven aan teksten

Lesmateriaal

Je hoeft geen lesmateriaal aan te schaffen voor deze cursus. Het lesmateriaal wordt tijdens de lessen uitgedeeld.


Laatst gewijzigd:30 april 2024 09:53