Skip to ContentSkip to Navigation
Campus FryslânStuderen bij Campus Fryslân

Ontdek Leeuwarden

In Leeuwarden is heel wat te beleven tussen het studeren door. Juist omdat er zoveel is, en je misschien door de bomen het bos niet meer ziet, zetten wij de 10 leukste dingen voor je op een rijtje.

Oldehove beklimmen

De Oldehove is het icoon van Leeuwarden: onze eigen scheve, kromme toren. Vanaf het plein al bijzonder om te zien, maar van binnen of zelfs bovenop ook erg mooi. Zodra je alle 183 treden hebt beklommen sta je boven Leeuwarden en kijk je over de hele stad.

Fries Museum

Het Fries Museum heeft een vaste expositie over de geschiedenis van de provincie, maar biedt veel meer dan dat. Met veel wisselende tentoonstellingen, verschillende workshops en een filmhuis is er altijd wat te beleven in het museum.

Aqua Zoo

Even buiten Leeuwarden, op de Groene Ster, ligt Aqua Zoo. Het enige echte dierenpark van Friesland. Hier sta je oog in oog met ijsberen, ga je mee op zeehondensafari of voer je ringstaartmaki’s op het apeneiland. Perfect voor een dagje weg, maar toch dicht bij de stad.

Stadswandeling (A Guide to Leeuwarden)

Verken Leeuwarden met behulp van een enthousiaste gids. Iedere zaterdag kun je gratis meelopen vanaf het Oldehoofsterkerkhof, ontdek je verborgen plekken en de historie van Leeuwarden.

Varen

Friesland is de watersport provincie bij uitstek, dat zie je ook in Leeuwarden. Met grachten door de binnenstad en een vaarroute dwars door de Prinsentuin zie je overal bootjes. Het is natuurlijk nog leuker om Leeuwarden zelf vanaf het water te bewonderen en dat kan! Ga mee met een praamvaart, een rondvaart of huur een elektrische sloep.

Suppen

Wil je Leeuwarden op een sportieve manier ontdekken, ga dan suppen. Staand op een surfboard manoeuvreer je jezelf met een peddel door de grachten van de stad. Juist omdat je zo laag op het water zit kun je zelfs door de laagste pijpen van de grachten varen en zie je de stad vanuit een heel ander perspectief.

Eten in de oude gevangenis (Proefverlof)

De gevangenis in de binnenstad van Leeuwarden sluit tegenwoordig geen mensen meer op. Wel kun je er heerlijk eten of een drankje halen. Dit speciale restaurant serveert culinaire hoogstandjes op een prachtig terras aan het water of juist in een cel. Ook kun je eten terwijl je, letterlijk, geboeid met elkaar aan tafel zit.

Achmea toren beklimmen

Voor een uitzicht over de stad kun je natuurlijk de Oldehove beklimmen, maar als je de hele provincie wilt zien moet je een stukje hoger. Dit kan vanaf de top van de Achmea toren. De toren is vanuit bijna de hele provincie te zien en andersom zie je bij helder weer de hele provincie vanuit de toren. Ga op een zaterdag voor de Abe Bonnema experience naar de VVV en beklim de Achmea.

Prinsentuin

Dit prachtige park is zomers altijd druk. Iedereen komt hier naartoe om met elkaar van de zon te genieten. Ook zijn er vaak optredens in de muziekkoepel en vinden er verschillende evenementen plaats in de tuin. Vroeger was het een park voor de adel van Friesland maar tegenwoordig is het de mooiste jachthaven van het noorden.

De binnenstad

De leukste winkelstraat van Nederland vind je in Leeuwarden. Met maar liefst 30 kleine speciaalzaakjes is de Kleine Kerkstraat volgens de ondernemers zelf het best bewaarde winkel geheim van de stad. Er zitten verschillende delicatessenwinkeltjes dus onderweg naar de Prinsentuin moet je hier zeker even langslopen.

Friesland op 'Best in Europe' lijst van Lonely Planet

Niet alleen Leeuwarden heeft veel moois te bieden, ook Friesland in zijn geheel. Lonely Planet is het daarmee eens en riep Friesland uit tot derde in de Best in Europe-lijst. Bekijk in onderstaand filmpje waarom!

Laatst gewijzigd:19 december 2018 07:03
printView this page in: English