Skip to ContentSkip to Navigation
About us Campus Fryslân

Studium Generale Leeuwarden | Rijksbouwmeester vertelt: Gevraagd en ongevraagd architectuur advies

Wanneer:do 14-04-2022 20:00 - 21:00
Waar:Campus Fryslân, Wirdumerdijk 34, 8911 CE, Leeuwarden
Francesco Veenstra
Francesco Veenstra

Klimaat, energie, mobiliteit, economie, landbouw, water of sociale rechtvaardigheid: volgens Rijksbouwmeester Francesco Veenstra staan we voor heel grote opgaven als het gaat om de ruimteclaims op heel Nederland.

Samen met het College van Rijksadviseurs buigt hij zich over deze complexe opgaven. Hoe geven we plek aan de ontwikkeling van natuur en stellen we bodem en water centraal? Vragen die je overal in het land terugziet. En zeker in Friesland en Groningen, waar de verbinding tussen stad en land wellicht voelbaarder is dan in andere delen van het land.

Veenstra gaat in zijn lezing in op ontwerpend denken en handelen. We moeten terugkijken én een eeuw vooruit kijken om te weten wat we nú moeten doen. Tijdens deze Studium Generale Leeuwarden lezing op donderdag 14 april reflecteert Veenstra op zijn eerste maanden als Rijksbouwmeester. Je bent van harte welkom de lezing bij te wonen

Francesco Veenstra

Francesco Veenstra (1973) is 1 september 2021 aangetreden als Rijksbouwmeester. Francesco is sinds 2017 partner bij Vakwerk architecten in Delft. Daarvoor werkte hij bij Mecanoo, waar hij van 2007 tot 2017 mede-eigenaar was.

Details

Datum: Donderdag 14 april
Tijd: 20.00u start lezing. Inloop met koffie en thee vooraf
Locatie: De Beurs, Wirdumerdijk 34, 8911 CE, Leeuwarden
De lezing is gratis bij te wonen, wel vragen we je een kaartje te reserveren in verband met de zaalcapaciteit.