About us Campus Fryslân

SGL presenteert: Elkaar helpen bij verdriet en verlies

Wanneer:vr 09-10-2020 19:30 - 21:00
Waar:Westerkerk, Bagijnestraat 59, 8911 DN, Leeuwarden

Update – helaas kan deze lezing niet plaatsvinden in fysieke vorm, wel bieden we u de mogelijkheid om de lezing online te volgen op donderdag 8 oktober, 20.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via de aanmeldlink en ontvangt op de dag zelf een link naar het online event.

Je kunt op veel momenten in het leven met verlies worden geconfronteerd, zowel in je eigen leven als in je directe omgeving. Denk aan het sterven van een familielid of een collega, een echtscheiding, een ongeneeslijke ziekte, leven met iemand met een beperking, verlies van je werk. Is het normaal dat je je na maanden nog zo verdrietig voelt? Is het ooit mogelijk om weer van het leven te genieten? Reageert ieder mens op dezelfde manier? Misvattingen over adequaat omgaan met verdriet maakt dat velen er niet mee kunnen omgaan. Ook durven we vaak niet naar mensen in verdriet toe te gaan uit angst dat we verkeerd reageren. Hoe kunnen we omgaan met verdriet en hoe kunnen we familie, vrienden en collega’s ondersteunen?

Manu Keirse is emeritus hoogleraar aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven, is klinisch psycholoog en doctor in de geneeskunde. In België̈ en Nederland is hij vooral bekend vanwege zijn expertise rondom verlies en verdriet. Hij heeft meerdere boeken geschreven, waaronder Helpen bij verlies en verdriet. Een gids voor het gezin en de hulpverlener.