About us Campus Fryslân

Fryske Alumny Sirkel

Wanneer:wo 13-10-2021 17:30 - 21:00
Waar:Restaurant De Pleats Markt 147a 9251 ED Burgum

150 jaar geleden schreef Aletta Jacobs zich in bij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) als de eerste vrouwelijke student in Nederland. Hoe zit het nu met de emancipatie van de vrouw? Schieten we niet te ver door? Of hebben we nog een lange weg te gaan, als pas in 2019 bij de RUG de eerste vrouw toetreedt tot het College van Bestuur en ruim een derde van de beursgenoteerde bedrijven zelfs geen enkele vrouwelijke bestuurder heeft?

Met veel plezier nodigen we je uit voor de eerste RUG alumnibijeenkomst in Friesland. Het thema van de avond is, 'aan wie wil ik me spiegelen: een vrouw, een Fries, of de beste? Tijdens een informeel diner parlant gaat de decaan van Campus Fryslân, prof. Andrej Zwitter over bovenstaande in gesprek met prof. Cisca Wijmenga, de eerste vrouwelijke rector magnificus bij de RUG, met Geesje Duursma, de eerste gastvrijheidseconoom en met Maarten Huygen, de schrijver van het boek, ‘Het nut van de man’.

Over de sprekers

Geesje Duursma, 1998 MSc Economie, ondernemer en toezichthouder. Won o.a in Orlando de World Young Business Achievers award voor het concept van De Pleats en de Vrouw in de Media Award.

Maarten Huygen, 1977 mr. Rechten, Maarten werkte als verslaggever, commentator en chef opinie voor NRC Handelsblad en was elf jaar correspondent in de Verenigde Staten.

prof. Cisca Wijmenga, 1988 drs Biologie. Cisca staat na 292 mannen sinds 2019 als rector magnificus aan het roer bij de RUG. in 2015 winnaar van de Spinozapremie voor onderzoek naar genetische factoren bij coeliakie. Haar carrière begon bij de mavo in Burgum.

prof. Andrej Zwitter, 2008 Phd International law and legal studies, University of Graz, Decaan faculteit Campus Fryslân / Prof. of Governance and Innovation. Vakgebieden zijn: Internationale Betrekkingen, Ethiek en Internationaal & Europees Recht.

Kosten

Wil je onder het genot van een heerlijke maaltijd, discussiëren, netwerken en herinneringen ophalen aan de studietijd bij de RUG kom dan ook. Voor slechts €37,50 krijg je een culinair arrangement incl. drankjes en koffie en de kans om met sprekers en mede-alumni te discussiëren in een sfeervolle ambiance.

Jubileumboek Universiteitskrant

In september bestaat de Universiteitskrant 50 jaar en komt een jubileumboek uit over een halve eeuw onafhankelijke journalistiek op de RUG. Om dit gebonden hardcover boek, 250 pagina’s met veel foto’s en illustraties, ter waarde van €25,- in je bezit te krijgen hoef je slechts €12,- bij te betalen. De oplage is beperkt.