About us Campus Fryslân

Campus College: Naar een gezonde leefomgeving voor en door bewoners in Leeuwarden

Wanneer:di 23-11-2021 20:00 - 21:00
Waar:UPDATE: dit is een online lezing
Dr. Tim van Zutphen

Onze levensverwachting is nog nooit zo hoog geweest als nu. Ondanks alle welvaart in Nederland en de beste voedselsituatie ter wereld, bestaan er grote en zelfs verder toenemende gezondheidsverschillen. Een lage sociaal-economische status, ofwel geen hoge opleiding en hoog inkomen zorgt gemiddeld voor een 7 jaar lagere levensverwachting en maar liefst 18 jaar minder in gezonde toestand. Deze lage status wordt met name in Noord-Nederland en in steden teruggevonden.

De onderliggende oorzaken van gezondheidsverschillen gaan echter veel dieper dan opleiding en inkomen en clusteren sterk op wijkniveau. Leeuwarden heeft een aantal wijken die al vele jaren in de top 10 van slechtste wijken van Nederland staan. Welke oorzaken spelen er in deze wijken en hoe kunnen we met de bewoners voorop een gezonde leefomgeving creëren? Tim van Zutphen vertelt erover tijdens dit Campus College.

Dr. Tim van Zutphen is universitair docent en programma manager Health & Food aan de Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân.

Datum: dinsdag 23 november 2021
Tijd: 20.00 - 21.00 uur
Locatie: Online, link wordt per mail toegestuurd na aanmelding