Skip to ContentSkip to Navigation
University of Groningen Business School
Connecting for impact
Business School Executive programma's Duurzame Businesstransitie

Waarom dit programma?

Volgens onderzoek wil maar liefst 69% van de bestuurders de duurzaamheid van de eigen organisatie versnellen. De redenen? Verbetering van het merkimago, nieuwe marktkansen, kostenbesparingen en het aantrekken en binden van personeel.

In de leergang begeleiden wij u op de spannende reis naar integrale waardecreatie, met praktische tools en strategieën, waarin u uw eigen koers scherp krijgt en een effectieve duurzaamheidsstrategie opstelt.

Uw voordelen op een rij:

  • Leer van wetenschappers en deskundigen uit de praktijk
  • Leer van mede-deelnemers: doe nieuwe perspectieven en inspiratie op, genereer innovatieve ideeën, en verbeter uw vaardigheden door het delen van kennis en ervaringen vanuit verschillende invalshoeken.
  • Ontwikkel uw duurzaamheidsstrategie en maak maatschappelijke discussies bespreekbaar op de werkvloer: geef vorm aan een passende duurzaamheidsstrategie, en bevorder de betrokkenheid van medewerkers wat bijdraagt aan een positieve bedrijfscultuur. Door maatschappelijke discussies voelen medewerkers zich gehoord en gewaardeerd, en voelen dat zij tevens een wezenlijke bijdrage leveren aan de maatschappij.
  • Pas stakeholderanalyse toe: de stakeholder-analyse helpt om te luisteren naar de omgeving en relevante stakeholders. Ervaar dat het geven van een stem aan externe stakeholders geen verlies van controle hoeft te betekenen.
  • Ga concreet aan de slag met een bedrijfscase: Analyseer bestaande cases en maak de kosten en baten voor een business case inzichtelijk.
  • Vertaal uw strategie in meetbare resultaten en relevante KPI's: Ontwikkel nieuwe, relevante KPI's die de toegevoegde waarde laten zien en de progressie van algehele prestaties.


We nemen contact met u op voor een advies op maat.
Een incompany oplossing is ook mogelijk!


Bent u al toe aan een volgende stap en verder de diepte in te gaan op dit thema? Neem dan eens een kijkje bij onze 2-jarige deeltijd Executive MBA Sustainable Business Models.

Laatst gewijzigd:25 januari 2024 12:48