Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Steun onderzoek en onderwijs Groninger Universiteitsfonds Prijzen en penningen GUF-100 prijzen

Johanne Hobel

University College Groningen

Johanne Hobel is in haar laatste jaar van de bachelor ‘Liberal Arts and Science’ (major: ‘International Relations & International Law’; gemiddeld cijfer 9,0). Ze combineert deze studie met het Honours programma.

Helemaal aan het begin van haar studie, heeft Johanne een stage gelopen bij een NGO in India die zich inzet voor het versterken van vrouwenrechten en eerlijke handel bij de productie van handgeweven sjaals. Een tweede buitenlandstage was onderdeel van het laatste jaar van haar bachelor, namelijk een uitwisselingssemester met de Queen’s University, Kingston, Canada. Als onderzoeksproject heeft ze zich daar verdiept in de positie van vrouwen die behoren tot de oorspronkelijke bewoners van Canada (‘indigenous women’) ten opzichte van de onderhandelingen over de wereldwijde klimaatsveranderingen. Het hierbij opgedane inzicht dat klimaatsverandering vooral veel impact heeft op de meest kwetsbare groepen in de samenleving, heeft veel indruk op haar gemaakt en was ook het onderwerp van haar pitch.

Johanne is niet alleen actief in haar studie, maar is ook tweemaal onderzoeksassistent geweest (binnen het UCG en binnen de Faculteit Rechten), heeft een Summer School over ‘Religion in the Public Domain’ in Lissabon (Portugal) bijgewoond, is actief in verschillende studentenorganisaties zoals de Reiscommissie van de Caerus, de studentenvereniging van het UCG, de United Nations Student Organisation SIB en ze was ook de Green Office Ambassadeur van de Faculteit Rechten.

Johanne gaf een interessante pitch met veel aandacht voor interdisciplinariteit en waaruit ook haar constructieve houding duidelijk naar voren kwam.

Johanne Hobel
Johanne Hobel - Foto: Pjotr Wiese
Laatst gewijzigd:10 juli 2023 14:53
View this page in: English