Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniBlijf betrokkenAlumnus schrijft verhaal

Kunstnieren / Pieter Parmentier

Het moet in 1975 geweest zijn dat ik bij Gyas wedstrijden roeide en tevens aan de slag ging in de kunstnierenfabriek. Om de roeivereniging draaiende te houden deden we dat soort werk, dat vonden we heel normaal. In die fabriek in Haren was het beslist niet zo gezond want je kwam er steevast met hoofdpijn vandaan. Wellicht daardoor kan ik me niet meer herinneren wat ik daar eigenlijk moest doen?

Bij de maandverbandfabriek waar m'n vriendin werkte, stoof het verschrikkelijk. Dus dat zal ook niet echt gezond geweest zijn. Je verbaasde je over het feit dat mensen daar jarenlang en misschien wel hun hele leven hetzelfde werk deden . Dus dan stortte ik me weer met hernieuwde energie op de studie want stel je voor dat je zonder bul de rest van je leven dit soort geestdodend werk zou hebben.

Veel leuker was het om met je ploeggenoten bij Iglo de kant en klaar maaltijden te maken. Stiekem stopte je dan wat extra vlees in zo'n bakje. Goede herinneringen bewaar ik ook aan het werk bij Bols. Met name toen iemand met z'n vorkheftruck een krat met tienliter flessen jenever liet vallen. Bovendien hadden ze er van die mooie miniflesjes die je kon verzamelen. Jammer dat het niet mocht. Bij de blikfabriek in Hoogeveen mocht ik zelf op de vorkheftruck rijden. Dat liep goed af. Het schijnt dat die fabriek in oorlogstijd snel kan overschakelen op de productie van munitie. Niet echt een staatsgeheim dus.

Geen idee waar we de tijd vandaan haalden om dat allemaal te doen naast de studie en al die andere activiteiten, zoals: 24 uur sporten per week, zeilkampen, maaltijden met vrienden, geografenexcursies, de eerste kennismaking met computers en hun ponskaartenhonger, organiseren demonstratie autovrije Grote Markt, productie van de faculteitskrant en tijd voor die vriendin. Ze is later m'n echtgenote geworden dus erg verwaarloosd zal ze zich niet gevoeld hebben. We zijn nog steeds getrouwd en die drukke studietijd bleek een goede voorbereiding op sommige latere fasen in ons leven.

Pieter Parmentier (1981) / sociale geografie, kandidaats 1977

(thema: de bijbaan)

Laatst gewijzigd:04 augustus 2014 10:20