Skip to ContentSkip to Navigation
AlumniNieuws

Finance Award voor Masterscriptie Elizabeth van der Wagen

30 november 2016

Op woensdag 23 november 2016 is voor de eerste keer de Finance Award uitgereikt voor de beste Finance scriptie 2015-2016. De prijs is toegekend aan Elizabeth van der Wagen. Van der Wagen schreef haar scriptie “The causal relation between corporate social performance and corporate financial performance” als afronding van de Masteropleiding Finance in Groningen. In haar onderzoek komt ze tot de conclusie dat er tussen corporate social performance en corporate financial performance geen overtuigend verband is.

Uitreiking door professor Robert van der Meer
Uitreiking door professor Robert van der Meer

Prof. Robert van der Meer Fonds

De scriptieprijs is ingesteld door het Prof. Robert van der Meer Fonds, een Fonds-op-Naam binnen het Ubbo Emmius Fonds, en wordt tweejaarlijks uitgereikt aan de beste scriptie die werd geschreven voor de opleidingen Finance en International Financial Management. De jury bestond deze editie uit prof.dr. Michael Damm, prof.dr. Roelof Salomons en dr.Lammertjan Dam. De andere genomineerden waren Koen Seebus (scriptie: Stock market participation and the strength of weak ties) en Remko Struik (scriptie: Financial literacy and pension expectations: Adjustments to reforms in the Netherlands).

Lees meer op de website van de faculteit economie en bedrijfskunde.
Laatst gewijzigd:25 oktober 2017 14:48

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...