Lezing bijeenkomst Alumnikring Den Haag & Rotterdam

Wanneer:ma 11-06-2018 18:00 - 21:00
Waar:Millenium Tower, Rotterdam

Spectaculair uitzicht bij HAL Investments en burenoverlast

Op 11 juni ontving HAL Investment 60 RUG alumni op haar hoofdkantoor in de 131 meter hoge millennium toren te Rotterdam. De aanwezigen werden niet alleen getrakteerd op interessante lezingen, maar ook op een spectaculair uitzicht over de stad Rotterdam en na afloop op heerlijke hapjes in de sfeervolle bar van het Marriott Hotel, dat eveneens in de toren gevestigd is. De alumni Patrick Jager en Jaap van Wiechen, beiden directeur bij de Rotterdamse investeringsmaatschappij HAL Investments, beantwoordden na hun presentatie inhoudelijke vragen van alumni, o.a. over het investeringsbeleid van HAL Investments. HAL ging onder andere in op de grote toename van kapitaal dat beschikbaar is binnen private equity en hoe HAL zich met haar langjarige horizon probeert te onderscheiden in dit competitieve speelveld. Wist je overigens dat in de vijfkoppige directie van HAL Investments vier RUG- alumni zitten, namelijk: Patrick Jager, Jaap van Wiechen, Wouter Wolffenbuttel en Gerben van de Rozenberg?

Vervolgens gaf Professor Michel Vols tijdens zijn lezing aan wat het verband is tussen aso-dorpen, big data en knuffelen in de rechtbank. Daarnaast legde hij ook nog een relatie tussen de lokale Rotterdamse politiek en Amerikaanse oplossingen voor probleemburen. Hierop geïnspireerd is mede dankzij Vols op 1 juli j.l. een nieuwe wet aanpak woonoverlast tot stand gekomen die burgemeesters de mogelijkheid geeft om overlastgevers in koopwoningen gedragsaanwijzingen te geven.

De bijeenkomst die door alumnikring Den Haag/Rotterdam in samenwerking met de RUG georganiseerd werd, werd door de aanwezigen die de evaluatie invulden goed beoordeeld. Verder kozen ze ‘Sustainable Society’ als meest populaire onderwerp voor een alumnibijeenkomst, op de voet gevolgd door 'Sustainable Energy'.

Interesse?

Heb je ook interesse voor alumnibijeenkomsten in de regio Den Haag-Rotterdam, meld je dan aan via dit aanmeldformulier en je ontvangt onze uitnodigingen.

printView this page in: English