Bijeenkomst alumnikring 'Gooische Groningers'

Wanneer:ma 03-04-2017 18:00 - 21:00
Waar:Bussumse watertoren, Bussum (Bussumergrindweg 1)

Tijdens deze bijeenkomst verwelkomen wij verouderingsbioloog Cor Calkhoven (ERIBA) als gastspreker. Calkhoven kijkt met zijn onderzoeksgroep naar calorierestrictie als de moleculaire basis van gezond ouder worden. Zij hebben een proefdiermuis zodanig genetisch veranderd (2015, lees meer), dat deze muizen ondanks een normale voedselinname slank, beweeglijk en sterk bleven, minder kanker kregen en langer leefden. De groep onderzoekt nu toepassingen van deze ontdekking voor de ontwikkeling van nieuwe therapieën voor de behandeling van stofwisselingsziekten, kanker en andere ouderdomsziekten.

Verder is er alle ruimte om bij te praten met oud studiegenoten, of om nieuwe contacten op te doen. U kunt zich aanmelden via Eventbrite.

18:00 Ontvangst en borrel

18:45 Voorstelrondje

19.00 Gastlezing: 'Calorierestrictie en de moleculaire basis van gezond ouder worden'
Door ERIBA-onderzoeker prof.dr. Cor Calkhoven

19.30 Diner

20.30 Afsluiting en update RUG

21.00 Verwacht einde

Meer informatie over de Gooische Groningers.