Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Magazines and newsletters Broerstraat 5

Broerstraat 5, Nummer 1, April 2023

Volledige pdf, Broerstraat 5, Nummer 1, April 2023
Volledige pdf, Broerstraat 5, Nummer 1, April 2023

Coverstory – Sandra Phlippen: ‘Vaart maken met verduurzamen’

Verder onder meer in dit nummer:

Broerstraat 5 minder op papier
Kaas van kooldioxide
Filosofie op het vmbo
Koffietafelboek universiteitsschatten
Babybullshit
Lifelines en corona

Artikelen

  1. Vaart maken met verduurzamen - Sandra Phlippen, hoofdeconoom ABN Amro, is nu ook bijzonder hoogleraar duurzaam bankieren in Groningen.
  2. Minder papier voor Broerstraat 5 - Vanaf nu zal Broerstraat 5 twee keer per jaar alleen digitaal verschijnen en nog maar twee keer op papier.
  3. Kaas van kooldioxide - Een bacterie van afvalgassen grondstoffen laten maken voor veganistische kaas is onderzoek in de lijn van FutureCarbonNL.
  4. Filosofie op het vmbo – denkles voor doeners - Kritisch denken, je mening geven, naar anderen luisteren, dat zouden alle scholieren moeten leren. Eva-Anne Le Coultre probeert het vak filosofie op het vmbo te krijgen.
  5. Vier eeuwen panorama van de wetenschap - Franck Smit maakte als afscheidsgeschenk een koffietafelboek over de rijke collectie van ‘zijn’ Universiteitsmuseum.
  6. Babybullshit ontmaskerd - Onderzoekster Jojanneke Bastiaansen bundelde nuttige, onzinnige en soms ronduit gevaarlijke bakerpraatjes na een grondige factcheck.
  7. ‘Ga niet zitten wachten op niks’ - Khalaf Alkhalaf is een van de eerste gevluchte Syriërs die afstudeerden aan de RUG.
  8. Lifelines in tijden van corona - ‘Onze uitkomsten gaan de hele wereld over,’ zegt wetenschappelijk directeur Jochen Mierau van het grootschalige en langlopende ‘biobankonderzoek’ Lifelines.
  9. ‘Groningse gastjes’ veroveren de wereld - Yeelen Knegtering is medeoprichter en CEO van Klippa, een van de snelstgroeiende techbedrijven in Nederland.

Rubrieken

Laatst gewijzigd:25 april 2023 10:31