Over onsWie zijn wij?Duurzame universiteitBedrijfsvoeringAfvalGevaarlijk afval (FSE)

Categorie 5: kwikhoudend afval

Definitie

Stoffen of voorwerpen met metallisch kwik, zoals thermometers, kwikschakelaars, bloeddrukmeters, barometers etc.

Etikettering

kat6

Afvoer

Voor afvoer van kwikhoudend afval, dient contact opgenomen te worden met Stijntje Bosman (S.T.Bosman@rug.nl).

Verwerking

Het kwik wordt uit het afval gehaald door vacuümdestillatie en opnieuw toegepast waar toegestaan.

Bijzonderheden

Voorkom morsen van kwik op o.a. aluminium voorwerpen, apparatuur en sieraden, aangezien kwik (en dampen daarvan) vele metalen kan aantasten en grote schade kan aanrichten.

Bij calamiteiten of incidenten met kwik is bij de Arbo- & Milieucoördinator van de Faculteit kennis en faciliteiten voorhanden om kwik op te ruimen.
Bij het morsen van kwik op vaste vloerbedekking kan de vloerbedekking plaatselijk uitgesneden en naar Reststoffenbeheer afgevoerd worden.

Laatst gewijzigd:08 februari 2016 08:45
printOok beschikbaar in het: English