Over onsWie zijn wij?Duurzame universiteitBedrijfsvoeringAfvalGevaarlijk afval (FSE)

Categorie 4: halogeen rijke organische vloeistoffen

Definitie

Organische oplosmiddelen met meer dan 4% halogenen, zoals chloor-, fluor-, broom- of jood verbindingen, zoals chloroform, dichloormethaan, bromoform, en ontvettingsmiddelen als ‘per’ en ‘tri’.

Afvoer

Het afval moet afgevoerd worden in een jerrycan van 10 liter met UN-keur en voorzien zijn van de juiste etiketten (aangeleverd door afdeling Logistiek) die volledig zijn ingevuld. Daarnaast dient de buitenkant schoon en droog te zijn. De jerrycans mogen voor maximaal 90% gevuld zijn en dienen goed afgesloten te worden.

In de Linnaeusborg moeten de volle vaten worden geplaatst op de onderste plank van de brandvrije kast, alle vaten die daar maandag voor 14.00 uur staan worden die week opgehaald.

Er zal nieuwe emballage geplaatst worden bij de volgende logistieke ronde. Bij een tekort aan emballage kan contact opgenomen worden met afdeling Logistiek, telefoon 050-3634102, e-mail logistiekbeheer.nb4@rug.nl

In NB4 moeten de vaten weggebracht worden naar het magazijn dit kan elke dinsdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.

Nieuwe emballage is te verkrijgen bij het magazijn van de afdeling Logistiek.

jerrycan kat4
Laatst gewijzigd:21 januari 2016 14:41