Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWie zijn wij?Green Office Groningen

Studententeam bouwt een zonne-auto

12 maart 2018

In oktober 2019 gaat het studententeam ‘Solar Racing Groningen (SRG)’ meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge. De Bridgestone World Solar Challenge is een zonne-auto race van 3000 kilometer door de outback van Australië. Hiervoor gaat het team een duurzame zonne-auto bouwen in samenwerking met studenten, de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en bedrijven.

SRG wil een steentje bijdragen aan innovatie en duurzaamheid in Nederland. De ontwikkeling van een innovatieve en duurzame zonneauto kost veel tijd. Daarom werkt het team nu al intensief aan verschillende projecten om de bouw van de zonneauto te kunnen realiseren. Op dit moment wordt er een testauto ontwikkeld om een aantal toegepaste technologieën te kunnen uitproberen. De bouw van de zonne-auto, die gaat strijden tijdens de Bridgestone World Solar Challenge, start in oktober 2018. Daarnaast zet het SRG zich in voor onderwijs en probeert, door middel van presentaties op scholen, leerlingen en studenten te enthousiasmeren voor duurzame technologie. Via Facebook, Instagram, de website of door je in te schrijven voor de nieuwsbrief kun je het team volgen in hun reis naar de Bridgestone World Solar Challenge.

Team SRG
Team SRG
Laatst gewijzigd:12 maart 2018 15:28

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...