Over onsWie zijn wij?Ontdek Groningen

Smitsborg

De Smitsborg, een gebouw van de Rijksuniversiteit Groningen staat in het noorden van de Stad Groningen op het Zernikecomplex en is een ICT-infrastructureel knooppunt in Noord-Nederland.

In het gebouw zijn het Centrum voor Informatie Technologie, de virtualisatieruimte CAVE (Computer Assisted Virtual Environment), een supercomputer (Blue Gene), ruimtes voor stafleden en onderwijs en een deel van de centrale serverruimtes van de universiteit ondergebracht.

De gebouwen op het Zernikecomplex waren traditioneel veelal zakelijk en kaal, opgetrokken uit beton en aluminium en voornamelijk functioneel. De Smitsborg brak met deze traditie; aan de buitenkant is er geen rechte hoek aan te ontdekken. Van binnen is veel beton en marmoleum te zien, de gevel is bedekt met keramische leistenen.

Laatst gewijzigd:27 november 2017 12:11
printOok beschikbaar in het: English