Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWie zijn wij?Ontdek Groningen

Allersmaborg

De Allersmaborg, het alumnihuis van de universiteit is gelegen aan de  Allersmaweg 64 te Ezinge.

In de van oorsprong 15e eeuwse Allersmaborg ervaar je dé kwaliteit van Groningen: ruimte om je heen, ruimte in je hoofd. Wanneer je als bezoeker de ophaalbrug overgaat, waan je je in een andere wereld. Ver weg van de hectiek van het dagelijks leven. De in 2007 geheel gerenoveerde Allersmaborg biedt alle faciliteiten, catering en comfort die je verwacht, en is de ideale locatie (tot 100 gasten) voor diners, lunches, recepties, vergaderingen etc., en overnachtingen (tot 24 gasten).

Historie

De Allersmaborg werd eeuwenlang particulier bewoond. In 2005 verwierf de Rijksuniversiteit Groningen de borg voor de duur van 30 jaar in erfpacht. Het beheer van de borg is overgedragen aan de Stichting Allersmaborg. De exploitatie is vanaf januari 2011 in handen van Hampshire Hotels Groningen.

De Stichting Allersmaborg heeft zich tot doel gesteld, de Allersmaborg in stand te houden als monument van cultuur-historisch belang voor Groningen en als representatieve locatie voor de universiteit en haar relaties. In het bijzonder moet de Allersmaborg de functie krijgen als alumnihuis, als een plek om inspiratie op te doen en contacten aan te halen.

Tuin

Na de Allersmaborg zelf, hebben de tuinen en singels rond de borg een grondige opknapbeurt ondergaan. Het herstel van het borgterrein werd mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Groningen en het Europese fonds Leader.

Deze renovatie van de buitenomgeving gebeurde in opdracht van Staatsbosbeheer in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:14 maart 2017 16:20
printOok beschikbaar in het: English