Over onsWie zijn wij?Ontdek Groningen

Allersmaborg

In de van oorsprong 15e eeuwse Allersmaborg ervaar je dé kwaliteit van Groningen: ruimte om je heen, ruimte in je hoofd. Wanneer je als bezoeker de ophaalbrug overgaat, waan je je in een andere wereld. Ver weg van de hectiek van het dagelijks leven en toch maar op 30 autominten vanaf het centrum van Groningen.

De in 2007 geheel gerenoveerde Allersmaborg biedt comfort en alle faciliteiten en catering die je kunt verwachten. Het is de ideale locatie (tot 100 gasten) voor promotiefeesten, recepties, vergaderingen of diners en lunches. Overnachten is ook mogelijk (tot 24 gasten).

De Allersmaborg , het alumnihuis van de universiteit is gelegen aan de  Allersmaweg 64 te Ezinge.

Wil je iets boeken of reserveren ga dan naar het contactformulier van de borg.

Allersmaborg

Toen en nu

De Allersmaborg werd eeuwenlang particulier bewoond. In 2005 verwierf de Rijksuniversiteit Groningen de borg voor de duur van 30 jaar in erfpacht. Het dagelijks beheer en de exploitatie is vanaf september 2015 in handen van Beijk Catering.

De Rijksuniversiteit Groningen heeft zich tot doel gesteld, de Allersmaborg in stand te houden als monument van cultuur-historisch belang voor Groningen en als representatieve locatie voor de universiteit en haar relaties. In het bijzonder is de Allersmaborg bedoeld als alumnihuis, een plek om inspiratie op te doen en contacten aan te halen.

Laatst gewijzigd:23 mei 2018 09:17
printOok beschikbaar in het: English