Over onsOnze positieKwaliteitszorg

Rector Magnificus: ‘Jouw mening is belangrijk’

Rector Magnificus Elmer Sterken, RUG

De Nationale Studenten Enquête is onlangs van start gegaan. De uitnodiging heb je per mail gehad (of kan je alsnog opnieuw opvragen via www.nse.nl) en onze Rector Elmer Sterken nodigt je van harte uit om mee te doen:

'Als College van Bestuur zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit van ons onderwijs. We vinden het belangrijk dat studenten prima onderwijs krijgen en dat studiekiezers een goede studiekeuze kunnen maken. Dan is het van belang dat er goede en objectieve informatie voorhanden is over de opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen. Studentenoordelen zijn daarbij een waardevolle bron van informatie. Jullie kunnen als geen ander je eigen opleiding beoordelen.

Door het invullen van de Nationale Studenten Enquête (NSE) laat je weten wat je van het onderwijs aan de Rijksuniversiteit Groningen vindt en hoe je de voorzieningen ervaart. Hoe meer studenten meedoen, hoe beter het onderzoek. Wanneer de respons te laag is, weten aankomende studenten niet hoe de huidige studenten denken over hun opleiding.

De NSE wordt in opdracht van het Ministerie van OCW uitgevoerd door Studiekeuze123, in samenwerking met andere deelnemende onderwijsinstellingen. Hierdoor heeft het een groot draagvlak, wat het tot een goed en bruikbaar instrument maakt.

Met de signalen uit de enquête gaan we aan de slag. Op basis van de resultaten van voorgaande jaren hebben we gewerkt aan de overgang tussen studie en loopbaan door het oprichten van Career Services. Ook de komende tijd blijven we werken aan de verbetering van studieroosters, toetsing en beoordeling, informatievoorziening en studiefaciliteiten. Wij willen het onderwijs verbeteren, maar dat kunnen we niet zonder jou: jouw mening is belangrijk. Daarom vraag ik je: doe mee aan de NSE en laat ons weten wat je van het onderwijs vindt.'

Doe mee via www.nse.nl, en geef je mening over jouw studie en over de RUG! Wanneer je de enquête uiterlijk 12 maart invult, maak je kans op onderstaande prijzen:

• 1 x een reischeque (t.w.v. € 2.000,- te besteden bij KILROY)
  • 10 x € 400,- voor je kamerhuur, boeken, collegegeld, of….. wat jij wilt!
  • 265 x Bol.com bon (t.w.v. € 20,-).

Extra prijzen voor RUG-studenten:

• 4 x een reischeque (t.w.v. € 250,- te besteden bij KILROY)
  • 10 x vouchers voor de I-Shop Rijksuniversiteit Groningen (€ 25,-)
Laatst gewijzigd:09 maart 2017 12:24
printOok beschikbaar in het: English