Over onsOnze organisatieBestuurlijke organisatieMedezeggenschapUniversiteitsraadDe Personeelsfractie

Olaf Scholten

Voor inspirerend internationaal hoogstaand onderwijs en onderzoek aan onze universiteit is een stabiele werkomgeving noodzakelijk voor zowel het wetenschappelijk als het ondersteunend personeel. Alleen samen staan wij sterk.

Als internationaal actieve wetenschapper (lid ERC panel, deeltijdaanstelling aan de VU Brussel) met een passie voor goed onderwijs en een grote sociale gedrevenheid kan ik een belangrijke bijdrage leveren in de Universiteitsraad. Ik heb aan de wieg gestaan van de oorspronkelijke ondernemingsraad van het KVI. Binnen natuurkunde ben ik bijvoorbeeld de drijvende kracht geweest achter het instelleren van de curriculumcommissie om het onderwijs beter te stroomlijnen. Voor de Rijksuniversiteit was ik één van de initiatief nemers voor de installatie van geavanceerde interactieve-video-college apparatuur die het mogelijk maakt om de Donald Smits zaal te gebruiken voor internationale colleges.

Het is naar mijn mening zeer belangrijk dat onze universiteit zich goed internationaal weet te positioneren. Dit komt zowel het onderzoek als het onderwijs ten goede. Hierdoor leren studenten al in een vroeg stadium te werken in een internationale setting. Mijn doel is dit verder te stimuleren. Ik sta echter kritisch tegenover de huidige plannen voor de branch campus in Yantai. De voordelen voor onze universiteit zijn onduidelijk, er zijn vele andere mogelijkheden voor internationale samenwerkingen die een grotere diversiteit geven dan een branch campus. Daarnaast zijn er aanzienlijke inspanningen vereist van een toch al overladen docenten corps.

Voor het bieden van een optimale studie- en onderzoeks-omgeving is er een goede samenwerking noodzakelijk tussen het Wetenschappelijk en het Ondersteunend personeel. De laatste groep moet erkenning krijgen voor de professionele bijdragen die er, vaak achter de schermen, geleverd worden om de kwaliteit te verhogen. Een sterk sociaal beleid steun ik daarom van harte. Alleen samen staan wij sterk.

Olaf Scholten
Laatst gewijzigd:12 mei 2017 17:07