Over onsNieuws en agendaMensen en meningen

Rink, prof.dr. Floor

Floor Rink

Expertise

Diversiteit, statusdifferentiatie in groepen, medewerkersmobiliteit, toezicht op topmanagementteams

Curriculum vitae

Floor Rink is hoogleraar Organizational Behaviour and Identity Management aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Zij studeerde organisatiepsychologie aan de RUG en promoveerde cum laude in de sociale psychologie aan de Universiteit Leiden. Rink onderzoekt diversiteit in organisaties. Ze richt zich daarbij op het functioneren van mensen met een afwijkende mening of achtergrond binnen organisaties. Vragen die haar interesseren zijn: onder welke omstandigheden kunnen nieuwkomers in een groep hun mening uiten zonder in de problemen te komen? Hoe laat je minderheden doorstromen naar hogere posities? En hoe kun je er voor zorgen dat topbestuurders beslissingen nemen die ten goede komen aan het bedrijf en alle werknemers?

In mei 2016 ontving Rink een Vidi-subsidie van NWO voor haar onderzoeksproject 'Het controleren van topbestuurders: intern of extern?' Met de subsidie kan Rink een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en zelf een onderzoeksgroep opbouwen.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:11
printOok beschikbaar in het: English