Over onsNieuws en agendaMensen en meningen

Strijker, prof.dr. Dirk

Dirk Strijker

Expertise

Landbouw, plattelandsontwikkeling, landbouwpolitiek

Curriculum vitae

Dirk Strijker (1953) is bijzonder hoogleraar Plattelandsontwikkeling bij de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. Hij studeerde economie in Groningen en promoveerde in 2000 aan de Universiteit van Amsterdam op een onderzoek naar de regionale verschillen in de Europese landbouw. Strijker is expert op het gebied van de plattelandsontwikkeling en het Europese landbouwbeleid. Sinds 2005 bekleedt hij de Mansholt-leerstoel voor Plattelandsontwikkeling. Deze bijzondere leerstoel is ingesteld bij de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen op verzoek van de Stichting voor Hoger Landbouwonderwijs. Strijker publiceert onder meer over de economische aspecten van landbouw en landbouwpolitiek. Niet alleen voor andere wetenschappers, maar als columnist van het Dagblad van het Noorden (tot 2009) en De Boerderij (sinds 2010) ook voor het algemene publiek.

Eerder in het nieuws

Contact en meer informatie