Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Niels Taatgen gekozen tot Docent van het Jaar

28 januari 2016
Winnaar Niels Taatgen en juryvoorzitter Oscar Couwenberg (r). Foto's: Elmer Spaargaren

Prof.dr. Niels Taatgen is gekozen tot RUG Docent van het Jaar 2015. De hoogleraar Cognitive Modelling aan de Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen) won de juryprijs tijdens de Dag van het Onderwijs. Juryvoorzitter prof.dr. Oscar Couwenberg, lid van het College van Decanen, loofde Taatgen als uitmuntend docent die zijn studenten telkens weet te stimuleren en die zich bovendien enthousiast inzet om het onderwijs en het curriculum verder te ontwikkelen. De winnaar ontving een bedrag van € 7.500, beschikbaar gesteld door het COWOG-fonds, een kunstwerk en een uitnodiging voor het ontwikkelen en verzorgen van een onderwijsmodule voor het Honours College.

‘Ik ben enorm vereerd,’ zei Taatgen na de prijsuitreiking. ‘Het was voor mij een grote verrassing dat ik werd uitgeroepen tot Docent van het Jaar bij de Faculty of Science and Engineering. Dat ik nu ook RUG Docent van het Jaar ben, overtreft al mijn verwachtingen. Ik kijk ernaar uit om te mogen meedenken over het onderwijs van de toekomst. Het onderwijs verandert slechts langzaam en er wachten ons belangrijke uitdagingen.’

Publieksprijs en Webprijs

De publieksprijs werd gewonnen door dr. Erin Wilson van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap. Dr. Riemer Vegter van de Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG kreeg de meeste stemmen tijdens de verkiezing op internet en sleept daarmee de Webprijs in de wacht.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:22

Meer nieuws