Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsNieuwsarchief

Groningen start pilot voorkomen taalachterstand kinderen

15 juli 2015

Problemen met de taalontwikkeling kunnen grote gevolgen hebben voor de schoolprestaties van kinderen. In Groningen wordt voor het eerst in Nederland het programma ‘Success for All’ toegepast, ontwikkeld door de Amerikaanse wetenschapper Robert Slavin. Dat richt zich op het voorkomen van taalachterstand. De effectiviteit van dit programma wordt onderzocht door Roel Bosker, hoogleraar onderwijskunde aan de RUG.

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:35

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Er gaat al 80 jaar niets boven de Groningse sociologen

  De afdeling Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen bestaat 80 jaar. Dit viert de afdeling met studenten, stafleden en alumni op vrijdag 12 oktober met een feestelijk programma in het Grand Theater in Groningen.