Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenOpen dagen en introductie

Open dag

Breng een bezoek aan de bacheloropleidingen van de RUG

Welke studie sluit het best aan bij jouw interesses en toekomstplannen? In welke stad zie je jezelf wel minstens vier jaar wonen? Welke masteropleidingen kun je gaan volgen na de bachelor van je keuze? En op wat voor soort banen bereidt de opleiding voor? De Open dag van de Rijksuniversiteit Groningen helpt je een eind op weg.

Wanneer Tijd Waar
vrijdag 2 februari 2018
Inschrijving vanaf 1 januari 2018
10.00 - 17.00 Diverse locaties in Groningen
zaterdag 14 april 2018
Inschrijving vanaf 15 maart 2018
11.00 - 16.00 Diverse locaties in Groningen
vrijdag 9 november 2018
Inschrijving vanaf 1 oktober 2018
10.00 - 17.00 Diverse locaties in Groningen

Voor wie?

Heb jij je al georiënteerd via internet en brochures en heb je nu behoefte aan diepgaander informatie? Kom dan langs op onze open dag. Tijdens de open dagen op vrijdag kun je maximaal vier studies bezoeken, op zaterdag drie. Daarnaast zijn er presentaties over bijvoorbeeld huisvesting, het verschil tussen hbo en wo en het studentenleven, kun je een stadswandeling maken, een studiekeuzeworkshop volgen en informatie verzamelen op diverse informatiemarkten. De voorlichting vindt zoveel mogelijk plaats in de gebouwen van de studies zelf, verspreid over de hele stad. Het programma is op elke open dag hetzelfde. Ben je al naar een open dag van een opleiding geweest, dan is een bezoek aan Een dag student of deelname aan een webklas een logische vervolgstap.

Aanmelding verplicht

Je kunt je vanaf 1 januari 2018 aanmelden voor de Open dag van 2 februari 2018. Kies de presentaties die je wilt bezoeken en stel online je eigen dagprogramma samen. Je krijgt je toegangsbewijzen dan automatisch toegestuurd. Bekijk de plattegrond in het aanmeldsysteem en plan je route goed. Zo voorkom je dat je veel heen en weer moet reizen.

Informatiefolder en gratis buskaartje

Download de informatiefolder met praktische informatie over de open dag, zoals bijvoorbeeld locaties van de opleidingsmarkten, plattegronden, busverbindingen en parkeerinformatie.

Vanaf 2 januari 2018 kun je een gratis stadsbusdagkaart voor de open dag downloaden.

Zonder gratis dagkaart heb je een OV-chipkaart nodig. Als je die niet hebt kun je ook een los kaartje bij de buschauffeur kopen. De actuele dienstregeling vind je op qbuzz.nl/gd.

Programma

Presentaties bacheloropleidingen

Tijdens de Open dag geven alle bacheloropleidingen van de RUG presentaties. De dag is verdeeld in vier blokken van een uur: 10.00-11.00, 12.00-13.00, 14.00-15.00 en 16.00-17.00 uur. Je kunt dus maximaal vier studies bezoeken. De voorlichting wordt gegeven in de gebouwen van de studies zelf, tenzij daar onvoldoende ruimte is. Je krijgt informatie over het studieprogramma. Je volgt proefcolleges en je kunt praten met docenten en studenten. En natuurlijk ontmoet je de mensen naast wie je straks misschien in de collegebanken zit. Tussen de blokken door heb je voldoende tijd om van de ene naar de andere locatie te reizen, te lunchen of een informatiemarkt te bezoeken. Voor de opleidingspresentaties is aanmelding verplicht (zie boven).

Thematische presentaties

Je kunt ook presentaties volgen over de volgende onderwerpen: Honours College, op kamers in Groningen, het verschil tussen hbo en wo, studeren en budgetteren, studentenleven en de mogelijkheden om tijdens je studie naar het buitenland te gaan. Deze presentaties duren een half uur en zijn geprogrammeerd van 10.00-10.30, 10.45-11.15, 12.00-12.30, 12.45-13.15, 14.00-14.30, 14.45-15.15 en 16.00-16.30 uur. Je kunt er dus ook voor kiezen een blok te besteden aan twee van deze presentaties. Ook voor deze presentaties is aanmelding verplicht.

Opleidingsmarkten

Op diverse opleidingsmarkten kun je met studieadviseurs, docenten en studenten praten en al je vragen over een opleiding stellen, ook als je je niet hebt aangemeld voor de presentatie van deze opleiding. Deze markten bevinden zich meestal in de gebouwen van de opleidingen zelf. Het is dus niet zo dat alle opleidingen bij elkaar op één markt staan!

Algemene informatiemarkten

Tijdens de Open dag zijn er van 11.00-16.00 uur op twee locaties algemene informatiemarkten, waar je van alles te weten kunt komen over huisvesting, studiefinanciering, inschrijving, studiebegeleiding, de introductieweek, sport, cultuur en studentenverenigingen. Centrum: Academiegebouw, zaal A5 en A6. Zernike Campus: Duisenberg building, Student Plaza.

Studiekeuzeworkshops

Tijdens de Open dag kun je ook studiekeuzeworkshops volgen. Wie ben je, wat kun je, wat wil je? Waar moet jouw ideale studie aan voldoen? Onderzoek het tijdens deze workshop! Nota bene: wil je graag een studiekeuzeworkshop volgen, meld je daar dan wel even voor aan, want het aantal plaatsen is beperkt. Studiekeuzeworkshops zijn alleen toegankelijk voor scholieren, niet voor ouders.

Stadswandelingen

Verken in drie kwartier het centrum van Groningen onder begeleiding van studenten van GroningenLife! Wel even voor aanmelden graag, want het aantal plaatsen is beperkt!

Meer informatie

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, neem dan contact op met de Rijksuniversiteit Groningen, Afdeling Communicatie, tel. 050-3639011, e-mail: studiekiezers@rug.nl.

Laatst gewijzigd:21 december 2017 13:55
printOok beschikbaar in het: English