Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenOpen dagen en introductie

Open dag

Bezoek de bacheloropleidingen van de RUG

Welke studie sluit het best aan bij jouw interesses en toekomstplannen? Welke masteropleidingen kun je kiezen na je bachelor? Op wat voor soort banen bereidt de opleiding voor? En is Groningen een stad waar jij graag zou willen wonen? Kom naar de Open dag van de Rijksuniversiteit Groningen en ontdek het zelf!

Wanneer Tijd Waar
zaterdag 13 april 2019
Inschrijving vanaf 15 maart 2019
11.00 - 16.00 Diverse locaties in Groningen
vrijdag 8 november 2019
Inschrijving vanaf 1 oktober 2019
10.00 - 17.00 Diverse locaties in Groningen

vrijdag 31 januari 2020
Inschrijving vanaf 1 januari 2020

10.00 - 17.00 Diverse locaties in Groningen

Voor wie?

Heb jij je al georiënteerd via internet en brochures en heb je nu behoefte aan diepgaander informatie? Kom dan langs op onze open dag. Tijdens de open dagen op vrijdag kun je maximaal vier studies bezoeken, op zaterdag drie. Daarnaast zijn er presentaties over bijvoorbeeld huisvesting, het verschil tussen hbo en universiteit en het studentenleven, kun je een stadswandeling maken, een studiekeuzeworkshop volgen en informatie verzamelen op diverse informatiemarkten. De voorlichting vindt zoveel mogelijk plaats in de gebouwen van de studies zelf, verspreid over de hele stad. Het programma is op elke open dag hetzelfde. Ben je al naar een open dag van een opleiding geweest, dan is een bezoek aan Een dag student of deelname aan een webklas een logische vervolgstap.

Aanmelding verplicht

Je kunt je vanaf 15 maart 2019 aanmelden voor de Open dag van 13 april 2019. Kies de presentaties die je wilt bezoeken en stel online je eigen dagprogramma samen. Je krijgt je toegangsbewijzen dan automatisch toegestuurd. Bekijk de plattegrond in het aanmeldsysteem en plan je route goed. Zo voorkom je dat je veel heen en weer moet reizen.

Programma

Presentaties bacheloropleidingen

Tijdens de Open dag geven alle bacheloropleidingen van de RUG presentaties. De dag is verdeeld in drie blokken van een uur: 11.00-12.00, 13.00-14.00 en 15.00-16.00 uur. Je kunt dus maximaal drie studies bezoeken. De voorlichting wordt gegeven in de gebouwen van de studies zelf, tenzij daar onvoldoende ruimte is. Je krijgt informatie over het studieprogramma. Je volgt proefcolleges en je kunt praten met docenten en studenten. En natuurlijk ontmoet je de mensen naast wie je straks misschien in de collegebanken zit. Tussen de blokken door heb je voldoende tijd om van de ene naar de andere locatie te reizen, te lunchen of een informatiemarkt te bezoeken. Voor de opleidingspresentaties is aanmelding verplicht (zie boven).

Thematische presentaties

Je kunt ook presentaties volgen over de volgende onderwerpen: Honours College, hoe vind je een kamer in Groningen, studentenleven, studeren en budgetteren en het verschil tussen hbo en universiteit. Deze presentaties duren een half uur en zijn geprogrammeerd van 11.00-11.30, 11.45-12.15, 13.00-13.30, 13.45-14.15 en 15.00-15.30 uur. Je kunt er dus ook voor kiezen een blok te besteden aan een of twee van deze presentaties. Ook voor deze presentaties is aanmelding verplicht.

Opleidingsmarkten

Op diverse opleidingsmarkten kun je met studieadviseurs, docenten en studenten praten en al je vragen over een opleiding stellen, ook als je je niet hebt aangemeld voor de presentatie van deze opleiding. Deze markten bevinden zich meestal in de gebouwen van de opleidingen zelf. Het is dus niet zo dat alle opleidingen bij elkaar op één markt staan!

Algemene informatiemarkten

Tijdens de Open dag zijn er van 12.00-15.00 uur op twee locaties algemene informatiemarkten, waar je van alles te weten kunt komen over huisvesting, studiefinanciering, inschrijving, studiebegeleiding, de introductieweek, sport, cultuur en studentenverenigingen. Centrum: Academiegebouw, zaal A5 en A6. Zernike Campus: Duisenberg building, Student Plaza.

Studiekeuzeworkshops

Tijdens de Open dag kun je ook studiekeuzeworkshops volgen. Wie ben je, wat kun je, wat wil je? Waar moet jouw ideale studie aan voldoen? Onderzoek het tijdens deze workshop! Nota bene: wil je graag een studiekeuzeworkshop volgen, meld je daar dan wel even voor aan, want het aantal plaatsen is beperkt. Studiekeuzeworkshops zijn alleen toegankelijk voor scholieren, niet voor ouders.

Open huis Honours College

Voor excellente studenten kent de RUG het Honours College, gehuisvest in het torentje van het Academiegebouw (zaal A11). Tussen 12.00 en 15.00 uur kun je hier vrijblijvend binnenlopen. Huidige Honoursstudenten staan je graag te woord!

Stadswandelingen

Verken in drie kwartier het centrum van Groningen onder begeleiding van studenten van GroningenLife! Wel even voor aanmelden graag, want het aantal plaatsen is beperkt!

Meer informatie

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, neem dan contact op met de Rijksuniversiteit Groningen, Afdeling Communicatie, tel. 050-3639011, e-mail: studiekiezers@rug.nl.

Laatst gewijzigd:08 februari 2019 12:12
printView this page in: English