Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr. M. Nissim - Faculteit der Letteren

Dr. M. Nissim

Malvina Nissim is universitair docent. Haar deskundigheid ligt op het gebied van computationele taalkunde en natuurlijke taalverwerking. Voordat ze naar Groningen kwam was ze universitair docent aan de universiteit van Bologna. Haar studie Linguïstiek voltooide ze aan de universiteit van Pisa; haar doctoraat behaalde ze aan de universiteit van Pavia. Ze was als post-doc onderzoeker verbonden aan de universiteit van Edinburgh en het CNR- instituut in Rome.

Studenten melden dat Nissims colleges veel voldoening geven. ‘Malvina is tijdens de colleges altijd heel energiek. Niet alleen spreekt ze uitstekend Engels, ze is ook in staat om toon en volume aan te passen, en daardoor de colleges aantrekkelijk te maken. Bovendien is de les altijd interactief — we hebben amper kans om afgeleid te raken. Daarnaast is de inhoud van de colleges nauw afgestemd op de opdrachten, waardoor we wekelijks efficiënt en gestaag vorderingen kunnen maken.’ Nissim is het type docent dat makkelijk te benaderen is. Ze is behulpzaam en staat altijd open voor vragen. Studenten hebben grote waardering de feedback die ze geeft op de wekelijkse opdrachten. Ten slotte communiceert ze tijdens colleges op een leuke manier met haar toehoorders, die ze met goed geplaatste retorische vragen bij de stof weet te betrekken.

Laatst gewijzigd:03 november 2017 11:25
printOok beschikbaar in het: English