Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagenDag van het onderwijsDocent van het Jaar-verkiezing

Dr. H.J. Woerdenbag - Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen

Dr. H.J. Woerdenbag

Herman Woerdenbag is docent Farmacie, maar hij zet zijn kennis ook in buiten de RUG. Zo is hij ‘visiting lecturer’ aan de Universitas Surabaya (Indonesië) en was hij van 2007-2012 coördinator van een Nuffic-project in Vietnam. Ook is hij betrokken bij de samenstelling van lesmateriaal en het nieuwe curriculum, om het internationaal en patiëntgericht te maken.

Woerdenbag is uitstekend in staat de studenten te boeien. Naast de normale colleges geeft hij bijvoorbeeld een extra college over een onderwerp dat studenten echt aanspreekt. Zo heeft hij tijdens het vak Zelfzorg een college gegeven over potentiebevorderende kruidenmiddelen. In een half uur lichtte hij verschillende kruiden toe die erecties zouden veroorzaken of het libido zouden verhogen. Studenten hebben, natuurlijk, geboeid zitten luisteren. Woerdenbag zet studenten aan tot het werken in groepsverband, om problemen met elkaar te bespreken en hen aan te zetten tot nadenken. Belangrijke hulpmiddelen zijn de syllabi die hij en zijn collega’s maken. De syllabi zijn overzichtelijk, bevatten geen onnodige informatie en geven het vak structuur. Tijdens het vak wordt er regelmatig gevraagd naar de ervaring van de student. Zo wordt het vak tussentijds geëvalueerd en worden mogelijke verbeterpunten doorgevoerd voor het volgende jaar.

Laatst gewijzigd:20 juni 2018 10:29
printOok beschikbaar in het: English