Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaOraties

Oratie mw. prof.dr. S. Castelein: Herstelbevordering bij ernstige psychische aandoeningen: Overstag en vooruit!

Wanneer:di 14-11-2017 om 16:15
Waar:Aula Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Prof.dr. Stynke Castelein zal in haar oratie ingaan op het bevorderen van herstel bij mensen met ernstige psychische aandoeningen. Door psychische klachten ervaren mensen problemen op gebieden zoals wonen, werk en sociale contacten. Ook wordt hun persoonlijke balans verstoord. Om herstel te bevorderen is een brede aanpak nodig, stelt Castelein. Oftewel: aandacht voor symptomatisch, maatschappelijk én persoonlijk herstel.

In Nederland zijn er ongeveer 281.000 mensen met een ernstige psychische aandoening. De meerderheid van deze mensen heeft een psychotische aandoening, maar er zijn ook mensen die kampen met andere problemen, zoals een ernstige verslaving, depressie, autisme of angst. Hiervoor zijn mensen vaak langdurig in zorg.

Castelein pakt in haar rede herstel dan ook ‘breed aan’ met aandacht voor zowel epidemiologisch onderzoek als interventie-onderzoek in de dagelijkse GGz-praktijk. Ze zal ingaan op vragen als: Welke factoren bevorderen en belemmeren herstel? Wat bepaalt het beloop? Welke interventies kunnen dit beloop beïnvloeden? Zo stippelt Castelein de koers uit naar meer herstel op alle fronten.

Meer informatie

  • Oratie: mw. prof.dr. S. Castelein
  • Titel: Herstelbevordering bij ernstige psychische aandoeningen: Overstag en vooruit!
  • Leeropdracht: Herstelbevordering bij ernstige psychische aandoeningen
  • Faculteit: Gedrags- en Maatschappijwetenschappen
printView this page in: English