Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagen

PhD Day 2016: ‘Eenheid in Verscheidenheid’

Wanneer:vr 16-09-2016 08:30 - 21:00
Waar:UMCG Onderwijscentrum

In 2015 hebben 245 PhD studenten hun doctoraat van één van de negen faculteiten van de Rijksuniversiteit Groningen behaald. Na hun promotie gaan deze studenten opnieuw de arbeidsmarkt op, op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Om deze studenten voor te bereiden op de arbeidsmarkt en om ze te voorzien van de essentiële vaardigheden voor na hun promotie, wordt er jaarlijks een carrière evenement georganiseerd in samenwerking met de decanen van de 9 faculteiten en GOPHER, een universiteitsbrede studentenvereniging voor PhD studenten. De PhD day zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 16 september bij het UMCG opleidingscentrum.

Het thema van de 2016 PhD day is ‘Eenheid in Verscheidenheid’, gericht op het benadrukken van de diversiteit binnen de universiteit wat betreft onderzoeksprogramma’s, potentiële carrières en culturele achtergrond van PhD studenten. Om dit thema te benaderen worden er lezingen georganiseerd met thema’s als ‘Omarmen van diversiteit in de academische wereld’ en ‘Samenbrengen van verschillende markten’. Daarnaast zullen er verschillende workshops gehouden worden gericht op het versterken van belangrijke vaardigheden voor een carrière binnen en buiten de wetenschap, bijvoorbeeld spreken in het openbaar, wetenschappelijk schrijven, tijdsbeheer en interculturele effectiviteit.

Meer dan 400 PhD studenten, post-docs en master studenten zullen deelnemen aan de 2016 PhD day om hun kennis te verbreden en delen. Overeenkomstig het thema ‘Eenheid in Verscheidenheid’ zijn deze studenten van 55 verschillende nationaliteiten en zijn alle 9 faculteiten gerepresenteerd.

De 2016 PhD day is de perfecte gelegenheid om experts van binnen en buiten de wetenschap te ontmoeten, om te praten met bedrijven en om te netwerken met andere PhD studenten, master studenten en post-docs uit verscheidene vakgebieden. Gedurende dag zullen er zowel plenaire sessies als parallel sessies gehouden worden, o.a. lezingen, workshops, panel discussies en speed dating sessies. Het evenement wordt gesteund door de Rijksuniversiteit Groningen en bedrijven zoals Healthy Aging Campus, Philips Research, Work in Denmark, TNO en IBM Research.

printView this page in: English