Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaEvenementen en open dagen

Zestig jaar Koreaanse ontwikkeling – Lezing door mr. Lee, ambassadeur van de Republiek Korea

Wanneer:di 25-06-2013 om 20:00
Waar:Senaatszaal, Academiegebouw RUG

Op dinsdag 25 juni heeft de SIB de eer om de heer Lee te mogen ontvangen, ambassadeur van de Republiek Korea in Den Haag. Op deze dag is het exact 63 jaar geleden dat de Koreaanse oorlog begon, toen troepen van de Democratic People's Republic of Korea het zuiden binnenvielen en de 38e breedtegraad als grens schonden.

Op deze avond zal de heer Lee terugkijken op de wonderlijke geschiedenis van Korea en ons vertellen over de oorlog, de situatie na afloop en Zuid-Korea’s ontwikkeling tot een van de sterkste economieën ter wereld in de 60 jaar na de oorlog. Verder zal hij ingaan op de relaties tussen Korea en Nederland en zijn rol als ambassadeur.

Inmiddels bestaan er al meer dan 300 jaar banden tussen Nederland en Zuid-Korea waarvan 50 jaar intensieve samenwerking. Dit heeft geleid tot een sterke handelsrelatie en een buitengewoon interessant samenspel van de verschillende culturen. Nederland is na de VS en Japan de derde investeerder in Zuid-Korea ter wereld, een positie die niet moet worden onderschat.

Kom ook naar deze interessante en veelbelovende lezing van de ambassadeur van de Republiek Korea in Nederland, mr. Lee. Gratis toegang!

printView this page in: English