Over onsWaar vindt u ons

Facturen, declareren, reis boeken

Ga direct naar:

Factuurvereisten

Het Financial Shared Service Centre (FSSC) verzorgt de volledige crediteuren- administratie van de Rijksuniversiteit Groningen. Wanneer u een factuur verstuurt naar de Rijksuniversiteit Groningen is het van belang dat u voor een snelle en correcte afhandeling een aantal specifieke gegevens meestuurt en een juiste adressering hanteert.

Facturen die niet aan onderstaande voorwaarden voldoen, kunnen wij helaas niet in behandeling nemen en zullen wij retourneren.

Naast de wettelijke vereisten, is het van belang dat de volgende specifieke gegevens staan vermeld op facturen. Het gaat hierbij om de volgende gegevens:

• order-/bestelnummer of 9-cijferig projectnummer
  • btw-nummer van de RUG: NL001932706B01 (indien bedrijf in het buitenland)

Het order- of bestelnummer vindt u op de inkooporder die u van ons ontvangen heeft. Heeft u die niet ontvangen, vraag de besteller dan altijd om het 9-cijferige projectnummer en vermeld deze duidelijk op de factuur.

De aanhef op de factuur dient op de volgende wijze te worden aangegeven:
Rijksuniversiteit Groningen FSSC
t.a.v. <hier naam faculteit of dienst>
9700 AA Groningen

De papieren factuur kan naar het bovenstaande postadres gestuurd worden. Een digitale factuur heeft echter de voorkeur. Iedere afzonderlijke factuur inclusief bijlagen dient digitaal in 1 niet wijzigbaar pdf-bestand en (indien van toepassing) een XML-bestand in het formaat UBL 2.1 SI (Simpler Invoicing) gestuurd te worden naar: crediteuren-fssc@rug.nl.

Contactgegevens FSSC

De Servicedesk FSSC is het eerste aanspreekpunt voor klanten en leveranciers die contact zoeken met het Financial Shared Service Centre. De medewerkers van de Servicedesk FSSC helpen u graag verder met al uw financieel administratieve vragen zoals een openstaande factuur of declaratie via fssc@rug.nl of telefoon- nummer 050-363 4000 op werkdagen van 08.00-16.30 uur.

Contactgegevens FSSC
Algemeen FSSC fssc@rug.nl
Telefoon FSSC 050-363 4000
Inkoopfacturen crediteuren-fssc@rug.nl
Aanmaningen aanmaning@rug.nl
Kosten declareren (extern) www.rug.nl/declaratie
Postadres Rijksuniversiteit Groningen FSSC
t.a.v. [hier naam faculteit/dienst]
9700 AA Groningen
Bezoekadres Rijksuniversiteit Groningen FSSC
Blauwborgje 10
9747 AC Groningen
KvK-nummer 01179037
Btw-nummer NL001932706B01
ZZP'er of freelancer

Bent u een ZZP'er of freelancer? In de meeste gevallen zal de inhuuropdracht zijn verlopen via het online platform Jellow. Indien dit het geval is dan dient het inhuurnummer op de factuur te staan. Zie verder de factuurvereisten.

Declareren

Heeft u geen aanstelling bij de RUG en heeft u toestemming om kosten te declareren? U kunt uw kosten declareren in de Declaratie Portal van de RUG -> Ik vul een declaratie voor mezelf in en ik heb geen P-nummer (Derden van buiten de RUG).

Reis boeken

Heeft u geen aanstelling bij de RUG en/of bent u een buitenlandse gast? U heeft verplicht een zgn. BRA-nummer nodig om een reis te kunnen boeken. Neem contact op met uw contactpersoon binnen de RUG om een BRA-nummer te ontvangen zodat u uw reis kunt boeken.

Laatst gewijzigd:25 maart 2019 16:39
printView this page in: English