Over onsWaar vindt u onsHuisstijlBasiselementenBeeld

Beeldbank

Op de RUG-beeldbank kan iedereen rechtenvrije foto’s zien en downloaden. Faculteiten en diensten kunnen bovendien in de beeldbank hun eigen collecties beeldmateriaal opbouwen. Toegang tot de foto’s van de eigen faculteit of dienst verloopt via een ‘generiek account ‘. Meer informatie over dit account bij de beeldcoördinator van de betreffende faculteit of dienst, zie hieronder.

Beeldcoördinatoren faculteiten en diensten

Elke faculteit en dienst heeft twee of drie beeldcoördinatoren . Deze hebben rechten om in de beeldbank voor hun eigen faculteit of diensten beelden te uploaden en te beheren. Daarnaast zijn ze aanspreekpunt voor vragen van medewerkers van hun eigen faculteit of dienst. Voor beeldcoördinatoren is een handleiding beschikbaar.

Voor het gebruik van niet-rechtenvrije foto’s zijn afspraken nodig met de fotograaf van de foto.

Beheer beeldbank

Het beheer van de beeldbank is in handen van de afdeling Communicatie, bij Peter van der Sijde .

Hij kijkt of de beelden in de bank nog actueel genoeg zijn en passen bij de huisstijl. Ook bij vragen over de werking van de beeldbank of het wijzigen van een beeldcoördinator van een faculteit of dienst kun je bij Peter terecht.

Laatst gewijzigd:14 november 2017 12:46
printView this page in: English