Skip to ContentSkip to Navigation
About us Working at the University of Groningen Job opportunities

Robotica laboratorium onderwijs technicus (1.0 FTE) (V24.0196)

Functieomschrijving

Heb jij een passie voor het bouwen van robotica en software en wil je impact maken in een jonge en innovatieve omgeving? Heb je daarnaast affiniteit met het onderwijs en ben je enthousiast over het begeleiden en inspireren van jong talent? Lees dan verder. En ontdek wat de rol van onderwijs technicus in het roboticalaboratorium bij de Rijksuniversiteit Groningen jou te bieden heeft.

Als labtechnicus robotica onderwijs krijg je de kans om te werken binnen een inspirerende universitaire onderwijs- en onderzoeksomgeving. Je zult nauw samenwerken met docenten en onderzoekers van de robotica labs op de afdeling Kunstmatige Intelligentie, waarbij je specifiek universitaire docenten en hoogleraren ondersteunt bij het onderwijs aan bachelor- en masterstudenten. Verder ben je verantwoordelijk voor het installeren en onderhouden van de faciliteiten in de robotica labs: commerciële en zelf ontwikkelde robotica platforms, computers en software.

Dit ga je doen

 • ondersteuning bieden aan docenten bij robotica-cursussen en Bachelor- en Masteronderzoeksprojecten in het laboratorium
 • helpen bij het begeleiden van bachelor- en masterstudenten bij onderzoek
 • opzetten van simulaties, ontwikkelen van softwarecodes en bouwen van robotics en software
 • ondersteunen van de docenten bij het ontwikkelen en onderhouden van nieuwe practicumcursussen.

Hier kom je te werken
De Rijksuniversiteit Groningen is een onderzoeksuniversiteit met een mondiale blik, diep geworteld in Groningen, City of Talent. Kwaliteit heeft al meer dan vierhonderd jaar de hoogste prioriteit, en met succes: de universiteit staat momenteel in de top 100 van verschillende invloedrijke ranglijsten.

De Faculty of Science and Engineering (FSE) biedt onderwijs en onderzoek in een breed scala van wetenschappelijke disciplines, van traditionele disciplines zoals natuurkunde en biologie tot interdisciplinaire disciplines zoals kunstmatige intelligentie en industriële engineering en management. Onze gemeenschap heeft een open en informeel karakter met studenten en medewerkers van over de hele wereld.

Deze functie zal worden ingebed in FSE's School of Science and Engineering, die 14 bacheloropleidingen en 26 masteropleidingen aanbiedt aan ongeveer 7.200 studenten.

Functie-eisen

De ideale kandidaat beschikt over

 • een bachelor- of masterdiploma (hogeschool of universiteit) in Computer Science, Artificial Intelligence, Robotics, Electrical/Mechanical Engineering, Mechatronics, of een verwante ingenieursopleiding
 • ervaring of affiniteit met Python en ROS
 • ervaring of affiniteit met embedded software ontwikkeling in C/C++ en Linux
 • ervaring met 3D-printen voor fabricage (bijv. Solidworks)
 • praktische, aantoonbare vaardigheden met robotica-platforms (hardware en software)
 • affiniteit met lesgeven en met technische ondersteuning, bij voorkeur in een onderwijssetting
 • beheersing van de Engelse taal op B2 niveau.

Bovendien zijn vaardigheden als zelfstandigheid, samenwerkingsbereidheid, proactieve mentaliteit en communicatieve vaardigheden van cruciaal belang. Je vindt het leuk om met jongeren met diverse onderwijsachtergronden te werken en kunt moeiteloos integreren in een internationale groep.

Organisatie

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je conform de CAO Nederlandse Universiteiten:

 • een salaris afhankelijk van kwalificaties en werkervaring met een minimum van € 3.072- tot een maximum van € 4.103,- bruto per maand (schaal 8, UFO O&O3) bij een fulltime functie
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsbonus op basis van je jaarlijkse bruto-inkomen
 • op basis van een 38-urige werkweek ontvang je 232 verlofuren. Bij de keuze voor een 40-urige werkweek spaar je daarbovenop jaarlijks 96 extra verlofuren
 • een functie in eerste instantie voor één jaar. Na een jaar is een verlenging voor onbepaalde tijd mogelijk indien wederzijds overeengekomen en afhankelijk van de omstandigheden in de organisatie.

Sollicitatie

Je kan solliciteren door je sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae vóór 29 mei 2024 aan de hand van het sollicitatieformulier op te sturen.

De Rijksuniversiteit Groningen streeft ernaar een universiteit te zijn waar studenten en medewerkers gerespecteerd worden en zich thuis voelen, ongeacht verschillen in achtergrond, ervaringen, perspectieven en identiteiten. We geloven dat het werken aan onze kernwaarden inclusie en gelijkheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid is en we werken constructief aan het creëren van een sociaal veilige omgeving. Diversiteit onder studenten en medewerkers verrijkt het academisch debat en draagt bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek. Daarom nodigen we sollicitanten uit ondervertegenwoordigde groepen in het bijzonder uit om te solliciteren. Zie voor meer informatie ook onze webpagina over diversiteitsbeleid: https://www.rug.nl/about-ug/policy-and-strategy/diversity-and-inclusion/

Onze selectieprocedure volgt de richtlijnen van de Wervingscode (NVP): https://www.nvp-hrnetwerk.nl/nl/sollicitatiecode

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Informatie

Voor informatie kunt u contact opnemen met:

 • Fokie Cnossen, associate professor, f.cnossen rug.nl
 • Prof. dr. R. Carloni, Associate Professor, r.carloni rug.nl

Bovenstaand(e) e-mailadres(sen) gelieve niet te gebruiken voor het reageren op de vacatures.

Reageren op deze vacature