Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons

Politieke tweet: lek, persbericht of commentaar?

12 september 2012
Twitter heeft grote invloed op nieuwsgaring en verslaggeving. Door dit medium zijn van achter een bureau nieuws en meningen veel sneller en gemakkelijker te vinden dan vroeger. Ook politici twitteren maar wat graag. De politieke journalistiek is er door veranderd. Maar hoe precies? Marcel Broersma en Todd Graham van de opleiding journalistiek van de RUG hebben een onderzoek gepubliceerd naar het gebruik van tweets als nieuwsbron.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:12 maart 2020 22:14
Deel dit Facebook LinkedIn
View this page in: English

Meer nieuws

  • 13 mei 2025

    Europese veiligheid: kans en bedreiging voor de democratie

    Hoe sterk is onze democratie? Wat er nu op het wereldtoneel gebeurt, is daarvoor bepalend, betoogt Pieter de Wilde, hoogleraar Europese Politiek & Maatschappij aan de Rijksuniversiteit Groningen.

  • 08 mei 2025

    Prof. dr. Petra Hendriks verkozen tot lid Academia Europaea

    Prof. dr. Petra Hendriks, hoogleraar Semantiek en Cognitie aan de Faculteit der Letteren en directeur van het Center for Language and Cognition Groningen (CLCG), is verkozen tot lid van de prestigieuze Academia Europaea.

  • 01 mei 2025

    AI en vrijheid van meningsuiting

    Zaterdag 3 mei is de Internationale Dag van de Persvrijheid. Een dag om ons bewust te zijn van het belang van persvrijheid en van onze plicht om die vrijheid van meningsuiting te respecteren en te beschermen. Die bewustwording is geen overbodige luxe...