Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons

Nieuw cultuuronderwijs

26 maart 2014

Zeshonderd vakdocenten en didactici woonden vorige week de eindconferentie bij van Cultuur in de Spiegel, een groot project van de RUG en Stichting Leerplan Ontwikkeling. Prof. Barend van Heusden ontwikkelde in het kader van Cultuur in de Spiegel een theoretisch kader voor cultuureducatie op scholen. Veertien pilotscholen werkten mee. Het is voor het eerst dat er in Nederland zo’n groot onderzoek is uitgevoerd naar een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs.

In het online videomagazine Unifocus worden wekelijks onderwerpen belicht die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering.

Laatst gewijzigd:12 maart 2020 22:15
View this page in: English

Meer nieuws

  • 25 maart 2024

    Dyslexie: een 'onderschatte' stoornis

    Liset Rouweler is onderzoeker bij het Dyslexiecentrum Groningen. Volgens haar hebben zo'n 1000 tot 1500 studenten aan de RUG dyslexie, desondanks weten velen niet waar ze terechtkunnen. Rouweler en haar team proberen deze groep een handje te helpen...

  • 05 maart 2024

    'Ook grijze muizen kunnen creatief zijn'

    Organisatiepsycholoog Eric Rietzschel onderzoekt creativiteit op de werkvloer. Volgens hem helpt creativiteit ons om verder te komen, maar is er ook een negatieve kant.

  • 28 februari 2024

    Archeologisch onderzoek geeft nieuw inzicht in rijke eco-culturele geschiedenis van het damhert

    Onlangs zijn twee wetenschappelijke publicaties verschenen die beide meer inzicht geven in de rijke eco-culturele geschiedenis van het damhert, de hoofdrolspeler van het recente debat over hertenparken in Nederland. Archeoloog dr. Canan Çakırlar...