Sustainable Humans of Groningen - Toentje
De #1 in de serie Sustainable Humans of Groningen! In deze interview sessies maak je kennis met mensen uit Groningen die actie ondernemen om de wereld een stukje duurzamer te maken. Met deze interviews willen we je inspireren en handvatten bieden om zelf actie te ondernemen!
Jos Meijers schrok ervan hoe weinig vers fruit en groente beschikbaar was via de voedselbank. Daarom startte hij Toentje, samen met de Gemeente Groningen en de Stadse Voedselbank. Bij Toentje werken mensen uit alle lagen van de maatschappij samen in de moestuin om groentes te produceren voor de voedselbank. Toentje heeft een moestuin, restaurant Bie de Buuf en Toentje werkt samen met lokale ondernemingen om duurzame en sociale producten te creëren, zoals honing van Groning en bier van Baxbier. Benieuwd hoe het allemaal is begonnen? Bekijk het interview!
Wil je graag samenwerken met Toentje of meer weten over wat ze doen? Bekijk hun website.
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 00:40 |
Meer nieuws
-
16 april 2024
RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information
De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...
-
02 april 2024
Vliegen op houtstof
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...
-
18 maart 2024
VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups
Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...