Skip to ContentSkip to Navigation
About us Organization Rules and regulations Education
Header image Groningen Topsportstudiestad

Zeer succesvol Europees kampioenschap voor Marten Luiten

Date:12 July 2021
Author:Groningen Topsportstudiestad
Trotse Europese kampioen dressuur Young Riders Marten Luiten
Trotse Europese kampioen dressuur Young Riders Marten Luiten

Het Europees kampioenschap dressuur voor Young Riders was zeer succesvol voor student bedrijfskunde Marten Luiten. De uit Winschoten afkomstige Luiten sleepte in het Spaanse Oliva maar liefst drie titels in de wacht. Met Fynona was Luiten de sterkste tijdens de individuele proef en de kür op muziek en won hij goud met de Nederlandse ploeg.

“We zijn het hele seizoen al goed in vorm en dan is dit kampioenschap wel de kers op de taart," reageerde Marten na zijn indrukwekkende kür op muziek zondag. "Ik durfde nergens op te rekenen, maar ik wist wel dat als alles goed zou gaan er veel mogelijk zou zijn. Vanavond pakken we onze rust, want morgen vertrekken we weer vroeg richting Nederland. Zodra het kan willen we dit zeker wel goed vieren."

Te vieren valt er zeker wat voor Marten want hij was in Oliva met Fynona ook de beste met de Nederlandse ploeg en tijdens de individuele proef. Dat laatste maakte grote indruk op bondscoach Monique Peutz. “Ik krijg er weer tranen van in mijn ogen. Marten heeft zoveel controle en werkt met zoveel gevoel in. In het losrijden bespreken we heel kort waar we naar toe willen en zo kan Marten in de ring ook blijven rijden. Hij weet op welke momenten hij wat moet doen en dat doet hij met heel kleine hulpen, dat maakt zijn rijden zo speciaal.”

Bron: KNHS

Marten Luiten op Fynona tijdens succesvolle EK
Marten Luiten op Fynona tijdens succesvolle EK