Skip to ContentSkip to Navigation
About us Organization Rules and regulations Education
Header image Groningen Topsportstudiestad

Xandra Velzeboer wint zilver bij NK Shorttrack; focus nu op de Winterspelen

Date:04 January 2022
Author:Groningen Topsportstudiestad
Xandra Velzeboer (rechts) na de NK Shorttrack
Xandra Velzeboer (rechts) na de NK Shorttrack

Xandra Velzeboer begon het jaar 2022 op zondag 2 januari met een tweede plaats tijdens de NK Shorttrack. Xandra viel in Leeuwarden op de 500 meter, maar reed op de 1000 en 1500 meter wel naar een podiumplaats. De focus ligt nu op de Olympische Winterspelen die in februari plaatsvinden in Beijing in China.

Het hoogtepunt van dit seizoen moet voor Xandra begin februari plaatsvinden in Beijing tijdens de Winterspelen. Ze komt daar in actie op de 500, 1000, 1500 meter en de relay. Vanwege de komende spelen heeft Xandra de studie Life Science and Technology even stopgezet, maar na de Olympics pakt ze de studie zeker weer op. In deze video kijkt ze terug op de NK en vooruit naar de Olympische Winterspelen.

Het jongere zusje van Xandra, studente biomedische wetenschappen Michelle, eindigde als zevende tijdens de NK. Gioya Lancee, studente pedagogische wetenschappen, en Anne Floor Otter, studente geneeskunde, eindigden respectievelijk als achtste en dertiende. Student geneeskunde Niels Kingma eindigde bij de mannen in het klassement op de zesde plaats. Deze plek had hij vooral te danken aan een mooie tweede plaats op de 500 meter.

decorative image
Niels Kingma (links) tijdens de huldiging na de 500 meter