Skip to ContentSkip to Navigation
About us Organization Rules and regulations Education
Header image Groningen Topsportstudiestad

Volleyballer Markus Held centraal in de 'Aanpakkers'

Date:17 February 2022
Volleyballer Markus Held in De 'Aanpakkers'
Volleyballer Markus Held in De 'Aanpakkers'

Volleyballer Markus Held staat deze week centraal in de 'Aanpakkers'. De 'Aanpakkers' is een serie waarin zes talentvolle noordelijke topsporters een jaar lang op de voet worden gevolgd. Eén van hen is Markus Held van Amysoft Lycurgus. Markus studeert Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De spelverdeler begon op zijn achtste voor SSS Barneveld en speelt sinds 2021 voor Amysoft Lycurgus. Naast zijn sport studeert Held Psychologie aan de RUG in zijn woonplaats Groningen. De 21-jarige topsporter is echter niet de enige in zijn familie met volleybaltalent. Zo speelde vader Willem ook op het hoogste niveau en maakte oom Henk-Jan zelfs deel uit van de gouden Olympische ploeg in 1996.

Een jaar lang worden zes toptalenten uit het Noorden gevolgd die er alles aan doen om hun sportieve droom uit te laten komen. Vallen, opstaan, doorbijten en aanpakken! De serie komt tot stand dankzij een samenwerking tussen Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool, Topsport Noord, stichting BEA, gemeente en provincie Groningen, de Topsport Talentenschool en het Dagblad van het Noorden.