Skip to ContentSkip to Navigation
About us Organization Rules and regulations Education
Header image Groningen Topsportstudiestad

Suzanne Voorrips wint zilver tijdens NK Atletiek

Date:28 June 2021
Author:Groningen Topsportstudiestad
Suzanne Voorrips
Suzanne Voorrips

Atlete Suzanne Voorrips heeft zaterdag zilver gewonnen op de 800 meter tijdens het NK Atletiek in Breda. Leonie van Vliet presteerde ook prima met een vijfde plaats op de 100 meter en 200 meter.

Suzanne Voorrips, oud-studente geneeskunde, liep de 800 meter in 2.08,24. Ze eindigde daarmee kort achter winnares Bregje Sloot die finishte in 2.07,85. Voorrips verdedigde in Breda haar vorig jaar gewonnen titel, maar kon haar succesvolle prestatie van vorig jaar dus niet herhalen. Voorrips: "Na het EK indoor had ik een scheur in mijn kuit. Het heeft lang geduurd voordat ik helemaal hersteld was. Afgelopen week ging het eindelijk weer goed. Dan moet je al je specifieke trainingen voor de NK heel snel doen. Voor mijn gevoel was ik er klaar voor. Maar ik denk dat ik de komende weken nog wel harder kan lopen. Ik probeer richting de 2.1 of 2.0 te gaan. Ik denk wel dat dat kan. Dat zal het doel zijn dit jaar.’’ (Bron: Dagblad van het Noorden).

Leonie van Vliet, zij studeerde geneeskunde aan de RUG, liet zich tijdens de NK Atletiek zien met een vijfde plaats op de 100 meter en 200 meter. Op de 200 meter moest er een fotofinish aan te pas komen omdat Van Vliet dezelfde tijd liep als Femke Bol. De foto liet zien dat Bol net iets eerder was gefinished. Mogelijk gaat Leonie volgende maand met de 4 x 100 meter estafetteploeg naar de Olympische Spelen in Tokio. 

Andere opvallende prestaties werden neergezet door Marcella Herzog, zij volgt een premaster computercommunicatie aan de RUG, met een vijfde plaats op de 5.000 meter en alumnus Niek Blikslager die bij de mannen als vijfde eindigde op de 5000 meter.

Comments

Loading comments...