Skip to ContentSkip to Navigation
About us Organization Rules and regulations Education
Header image Groningen Topsportstudiestad

Marten Luiten zorgt voor unieke prestatie tijdens NK Dressuur

Date:10 May 2022
Author:Groningen Topsportstudiestad
Marten Luiten in actie tijdens de NK Dressuur (Foto: Digishots)
Marten Luiten in actie tijdens de NK Dressuur (Foto: Digishots)

Marten Luiten heeft voor een unieke prestatie gezorgd tijdens de NK Dressuur in Ermelo. De student Bedrijfskunde aan de RUG won de nationale titel bij de Young Riders en U25, iets wat nog niet eerder was gepresteerd tijdens een Nederlands kampioenschap. Marten pakte de Nederlandse titel tijdens het NK Dressuur bij de Young Riders op Killer en was met Fynona de beste bij Onder 25.

Bij de Young Riders haalde Marten met Killer de hoogste scores bij de proef en de kür. Marten: “Het voelt fantastisch en ik vind het ontzettend leuk dat ik nu ook met een ander paard zo goed mee kan doen bij de Young Riders”. Hij koos ervoor om met Killer de Young Riders-kür van Fynona te rijden. “Ik vind het zelf zo’n mooie muziek en het past ook goed bij dit paard. Dus ik dacht: waarom ook niet?”, vervolgt de ruiter lachend. Over zijn proeven vertelt Marten: “Gisteren liep Killer eigenlijk al een fijne proef maar hadden we nog wel een grote fout in de halve pirouette. Daar baalde ik even van maar die pirouette ging vandaag super. Ik denk dat Killer heeft laten zien dat hij heel veel potentie heeft dus dat is mooi voor de toekomst.”

Op Fynona, met wie Marten vorig jaar zeer succesvol was tijdens het EK Young Riders, pakte Marten voor het eerst de nationale titel U25. Ook hier zorgde Marten voor de hoogste scores. “Donderdag was de tweede keer dat we de U25 proef reden en vandaag voor het eerst de kür. Dan kan ik eigenlijk niet meer dan heel tevreden zijn over hoe het gaat. Ik ben er echt superblij mee.” Marten beschikt nu dus over twee succesvolle paarden. “Dat is wel leuk hoor, het bevalt goed! Ik heb natuurlijk heel fijne paarden en mooi dat je dan met allebei zo leuk mee kan doen.”

(Bron: www.nkdressuur.nl)

Comments

Loading comments...