Skip to ContentSkip to Navigation
About us Organization Rules and regulations Education
Header image Groningen Topsportstudiestad

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is terug op 10, 11 en 12 juni as

Date:22 February 2022
Author:Groningen Topsportstudiestad
Het GNSK is terug!
Het GNSK is terug!

Het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is het grootste, jaarlijks terugkerende multisportevenement voor studenten van Nederlandse universiteiten en hogescholen. Helaas is het de afgelopen twee jaar niet door kunnen gaan i.v.m. de COVID-19 maatregelen, maar het evenement is terug van weggeweest.

Verwacht in het weekend van 10, 11 en 12 juni 2022 een spetterende editie van het GNSK. Dan zullen meer studenten dan ooit de strijd met elkaar aan gaan in Delft en Den Haag. Omdat het GNSK voor het eerst in de historie in twee steden tegelijk plaats zal vinden, wordt getracht het sportprogramma uit te breiden naar meer dan twintig sporten. 

Het GNSK is het grootste, jaarlijks terugkerende, meerdaagse multisportevenement voor studenten in Nederland. Het GNSK wordt ieder jaar in een andere stad georganiseerd en gemiddeld zijn er zo’n 1500 deelnemende studenten uit zestien verschillende studiesteden. De  studenten gaan de strijd met elkaar aan in verschillende sportdisciplines. De studentenstad die over al deze sportdisciplines het best presteert wordt gekroond tot eindwinnaar van het GNSK!

The Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) is the biggest, annual multi sport event for students of Dutch universities and universities of applied sciences (HBO). Sadly the GNSK was cancelled for two years in a row due to COVID-19, but this year it is finally happening again. In the weekend of 10, 11 and 12th of June 2022 a fantastic edition of the GNSK can be expected. 

decorative image
Het GNSK will take place in Delft and The Hague on the 10th, 11th and 12th of June 2022

Comments

Loading comments...